Gemeente Rheden en Hogeschool Van Hall Larenstein slaan handen ineen tijdens SDG-vlaggendag

VELP – Op vrijdag 25 september 2020 was het vijf jaar geleden dat de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDG’s/global goals) omarmden. Zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen die ons op weg helpen naar een inclusieve, rechtvaardige en duurzame maatschappij in 2030.

Om dit te vieren, en een nieuw decennium vol acties en transities in te luiden, werden er vrijdag over de hele wereld duurzame activiteiten georganiseerd, waaronder een vlaggenactie. Ook komen die dag de wereldleiders bijeen tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, om zich (virtueel) te buigen over de SDG’s.

Als duurzaamste hogeschool en de in 2019 uitgeroepen tot meest inspirerende global goals gemeente van Nederland, slaan Hogeschool Van Hall Larenstein en de gemeente Rheden tijdens de SDG-vlaggendag de handen ineen. Door met elkaar in gesprek te gaan en gezamenlijk de SDG-vlag te hijsen, laten beiden zien de SDG’s breed te ondersteunen. Hieronder volgt het programma van die ochtend.

Het programma van de SDG-vlaggendag op 25 september was als volgt:

  • 10.00 uur: Welkom door Britte van Die – student Green Office Van Hall Larenstein
  • 10.05 uur: Studenten interview Gea Hofstede – wethouder gemeente Rheden, Saskia Heins – directeur Onderzoek Hogeschool Van Hall Larenstein, Britte van Die – Green Office, Freddy van Dijken – docent Management van de Leefomgeving over een aantal SDG’s en hoe daar (gezamenlijk) invulling aan wordt gegeven
  • 10.25 uur: De SDG-vlag wordt gehesen door achtereenvolgens Britte van Die, Gea Hofstede en Saskia Heins
  • 10.30 uur: Start Treasure hunt op Kennislandgoed Larenstein, bedoeld voor studenten om kennis te maken met de SDG’s en hoe Hogeschool Van Hall Larenstein deze integreert in haar onderwijs en onderzoek
  • Locatie: Hogeschool Van Hall Larenstein, Larensteinselaan 26a in Velp

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Over Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden proactieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.
Van Hall Larenstein verzorgt diverse Bachelor- en (professional) Master-opleidingen, Associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp. Ga voor meer informatie naar www.hvhl.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden