Van Vleuten toch naar WK door operatie en brace Rijnstate

Foto: Rijnstate

VELP/ARNHEM/ZEVENAAR – Mede dankzij een op maat gemaakte brace van het Rijnstate Sport Orthopedisch Centrum gaat wielrenster Annemiek van Vleuten aanstaande zaterdag toch van start bij het WK in Italië.

De wereldkampioene op de weg van 2019 kwam ten val in de Giro Rosa en brak daarbij haar linker pols.

Kansen verkeken, of toch niet?

De kansen op het WK in Imola leken verkeken, maar vorige week vrijdag werd Van Vleuten in Rijnstate Arnhem geopereerd door het orthopedisch trauma team. Maandag werd een brace aangemeten waarmee ze op haar fiets kan.

Annemiek van Vleuten

De renster van Mitchelton-Scott koos voor Rijnstate omdat ze in 2018 al succesvol werd geopereerd aan een kniebreuk in Rijnstate Zevenaar. Ook Dumoulin werd eerder succesvol behandeld. “Mede dankzij de onwijs goede hulp van Rijnstate zit ik nu alweer op de fiets”, meldt Annemiek dinsdagochtend. “Ik kan alleen nog niet uit het zadel om te klimmen en te sprinten, maar ik heb nog een paar dagen tijd. Ik ga niet meedoen om het meedoen maar om te strijden.”

Weer op de fiets met brace van Rijnstate

Dat Van Vleuten weer op de fiets zit, komt door een speciaal aangemeten brace in het Sport orthopedisch Centrum van Rijnstate. “Met gips om is het onmogelijk om in de juiste houding op een tijdrijfiets te zitten”, zeggen de chirurgen. “De houding van de renner en de aerodynamica van de fiets moeten exact kloppen. Daarom hebben we een spalk van speciale kunststof gemaakt die perfect past.” Dit kan alleen gedaan worden door een gespecialiseerde handtherapeuten die veel ervaring hebben in het maken van spalken.

Om niets aan het toeval over te laten had van Vleuten haar racefiets meegenomen naar Rijnstate. Zo kon zo natuurgetrouw mogelijk bekeken worden in welke stand de pols het best gespalkt kon worden.

Rijnstate hoort bij partnership Team NL

Het Sport Orthopedisch Centrum van Rijnstate hoort tot het partnership Team NL. Dit is een keurmerk van de sportbond NOC*NSF voor de hoge kwaliteit van onze orthopedische en trauma behandelingen van olympische sporters.  Rijnstate is een van de vier ziekenhuizen die dit keurmerk mag dragen.

Meer weten?

https://www.rijnstate.nl/over-rijnstate/nieuws/2018/keurmerk-partnership-team-nl-voor-rijnstate/ Voor meer informatie en veelgestelde vragen kunt u kijken op de website: www.rijnstate.nl.

Rijnstate. Voorop in zorg voor jou.

Rijnstate is een zeer vooruitstrevend topklinisch ziekenhuis met 28 verschillende specialismen en circa 5.500 medewerkers. We werken voortdurend aan manieren om onszelf en onze dienstverlening merkbaar te verbeteren. En als we geloven dat iets inderdaad tot betere zorg kan leiden, dan gaan we er ook echt voor.

We willen vernieuwingen realiseren die tastbaar zijn. Dus wetenschap en onderzoek inzetten die ertoe doen in de praktijk. Om onze zorg steeds prettiger, soepeler en effectiever te maken. Op een heel menselijk niveau. Met andere woorden: voor jou.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden