Traverse Dieren is genomineerd voor de prijs voor mooiste project van Gelderland 2020

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Traverse Dieren is samen met 19 andere projecten genomineerd voor de prijs voor mooiste project van Gelderland 2020. Provincie Gelderland heeft de tweejaarlijkse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK) uitgeschreven.

Het is een prijs voor ruimtelijke kwaliteit met als thema ‘Brede blik op ruimte’.

Het gebied rond de N348 heeft de afgelopen jaren een enorme verandering ondergaan. Zo kreeg Dieren onder andere een tunnelbak voor doorgaand verkeer en kwam er een nieuw stationsplein met veel groen, een voetgangersbrug over het spoor en een parkeergarage. Door de ondertunneling zijn Dieren-noord en -zuid meer verbonden en is het op straat, met alleen bestemmingsverkeer, rustiger geworden.

Gemeenten, maatschappelijke organisaties, waterschappen, verenigingen, stichtingen, ontwerpbureaus en particulieren konden projecten in Gelderland aanmelden die een bijdrage leveren aan de grote veranderingsopgaven van dit moment. Die ambities zijn energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, biodiversiteit, bereikbaarheid, economisch vestigingsklimaat en een goed en gezond woon- en leefklimaat.

Al deze ambities doen een groot beroep op de ruimte in Gelderland. Bij deze prijs gaat het om projecten die bijdragen aan meerdere van deze ambities.

Stemmen

De provincie stelt een juryprijs en een publieksprijs van elk €10.000,- beschikbaar, te besteden aan het project. Bijvoorbeeld om een kunstwerk te laten maken, te besteden aan promotie of voor onderhoud.

Stemmen voor de publieksprijs kan tot 14 december 2020 via www.gelderland.nl/gprk2020-stemmen.

Op 18 december maakt Jan Terlouw de winnaar bekend van de publieks- en vakjuryprijs.

Wethouder Dorus Klomberg: “Ik ben supertrots dat Traverse Dieren genomineerd is voor het mooiste project van Gelderland 2020. Traverse kent een hele lange geschiedenis, maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Het verkeer stroomt beter door, de bereikbaarheid en de leefbaarheid zijn verbeterd en het is een duurzaam project. Ik zou zeggen: stem allemaal op dit project, dan kunnen we er nog ‘iets’ moois aan toevoegen.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden