Werken met de zeis bij Aeres MBO Velp

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP –  Aankomende dinsdag 6 oktober hebben 12 niveau 4 studenten van Aeres MBO Velp een bijzondere en ambachtelijke training. Sandy van den Ban van Zeisles.nl uit Hellevoetsluis gaat deze cursus verzorgen voor de twaalf studenten. De praktijk vindt plaats in het schapenweitje op het Biljoen.

Aeres MBO Velp vindt het belangrijk dat de opleiding zo duurzaam en breed mogelijk aangeboden wordt. Daarom heeft docent, Rick Jansen, het initiatief genomen om te zorgen dat de hoveniers in opleiding deze techniek leren beheersen. Steeds meer landschapsbeheerders werken met de zeis omdat het kleinschalig landschapsonderhoud grote voordelen heeft ten opzichte van het werken met grove machines.

Het is verrassend hoeveel werk je met een zeis kan verzetten. Maaien met de zeis is niet gevaarlijker dan met bijvoorbeeld het werken met de bosmaaier en gelijktijdig is het ook fijn voor de oren van de mensen die in het gebied fietsen, wandelen of werken.

De deelnemers starten om 11.00 uur in de kas met de training en naar alle waarschijnlijkheid is de eerste groep rond 11.45 uur bij het Biljoen in Velp bezig en de tweede groep na de lunch, rond 13.45 uur.

Informatieavond

Donderdag 12 november 2020 is er tussen 17.00 – 20.00 uur een informatiemiddag/avond voor onze mbo-opleidingen. Je kunt je opgeven via: https://www.aeresmbo.nl/agenda/velp/informatieavond-12-november-2020

Voor meer informatie:

Aeres MBO Velp, PInkenbergseweg 5f, 6881 BA Velp. 088-020 5200. Groene en Creatieve MBO opleidingen. Mail: [email protected]  Site: www.aeresmbo-velp.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen