Opening Exposite Vreemdgangers in Nieuwe Ruimte Velp

VELP – Zondag 27 september was de opening van Expositie ‘Vreemdgangers’ in Nieuwe Ruimte in Velp. Na een lange vertraging kon deze dertiende expositie, onder strikte RIVM-regels, alsnog plaatsvinden.

De opening was bewust klein opgezet, dit om te voorkomen dat een groot aantal bezoekers zou komen kijken. Iets wat bij voorgaande openingen vaak wel het geval was. Deze keer was het vooral bedoeld voor kunstenaars met een kleine aanhang. De opening, door Rob van Oosten, werd in de buitenlucht gedaan. Hoewel de hemel grijs was bleef het overwegend droog en was de neergezette tent meer een luxe dan een noodzaak.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening Expo Vreemdgangers Nieuwe Ruimte

Dat het een opening als geen ander zou zijn, was te verwachten. Toch bleek dit nog meer het geval te zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Het bestuur had kort voor de opening te horen gekregen dat Stichting Nieuwe Ruimte hun inmiddels vertrouwde locatie, aan Den Heuvel, zou moeten verlaten.

Nieuwe Ruimte maakte al enige jaren dankbaar gebruik van deze locatie, die door gemeente Rheden beschikbaar was gesteld, maar wel al die tijd in de verkoop is blijven staan. Hieraan kwam echter, slechts dagen voor deze opening, een eind omdat de bibliotheek, die voorheen ook al in het pand zat, weer terug zal komen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening Expo Vreemdgangers Nieuwe Ruimte

Het is onduidelijk wat dit zal betekenen voor Nieuwe Ruimte. Er wordt gezocht naar een samenwerking met de bibliotheek, zodat Nieuwe Ruimte in ieder geval ten dele op ‘hun’ locatie kunnen blijven zitten. Maar ook andere mogelijkheden worden overwogen. Dat Nieuwe Ruimte een belangrijke plek in onze gemeente is gaan innemen mag blijken uit de vele betuigingen van steun en aanbiedingen van hulp. Zo kijkt Cultuurbedrijf RIQQ momenteel naar een mogelijke samenwerking en ook gesprekken met verschillende wethouders lopen nog. Maar alle andere opties worden open gehouden en het bestuur is blij met elke mogelijkheid om verder te gaan met haar missie; om kunst en kunstenaars hun werk te laten delen met de inwoners van onze gemeente en zo de wereld steeds een stukje mooier en interessanter te maken.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening Expo Vreemdgangers Nieuwe Ruimte

Gezien het grote aantal kunstenaars die een thuis hebben gevonden in Nieuwe Ruimte en de vele bezoekers die trouw elke expositie kwamen bewonderen zou het als een enorme teleurstelling kunnen worden gezien als deze creatieve broedplaats, die al zo veel heeft betekend voor kunst en cultuur in Rheden en omstreken, haar deuren zouden moeten sluiten.

Hoewel er nog een hoop onzeker is staat wel vast dat de huidige expositie, Vreemdgangers, nog slechts tot 23 oktober te bezichtigen is en niet tot 22 november, zoals de oorspronkelijke bedoeling was.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening Expo Vreemdgangers Nieuwe Ruimte

Nieuwe Ruimte is elke zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. en zal, van wegen RIVM-richtlijnen, een beperkt aantal bezoekers tegelijk kunnen toelaten.

Opening Expo Vreemdgangers Nieuwe Ruimte

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen