Ondernemers in Velp starten buurtpreventieteam

Foto: gemeente Rheden

VELP – Met hulp van de heren Frank Martens, voorzitter Ondernemersvereniging en Roy Koenhen van Fotohuis Velp heeft wethouder Ronald Haverkamp een buurtpreventiebord opgehangen in De Overtuin in Velp.

De ondernemersvereniging Velp heeft samen met ondernemers uit de Hoofdstraat en de aangrenzende winkelstraten een buurtpreventieteam opgericht. Hier zijn inmiddels al zo’n kleine 80 ondernemers bij aangesloten. Om dit kenbaar te maken zijn er drie borden opgehangen op strategische plekken in het centrum van Velp: bij De Overtuin, de Emmastraat en De Vlashof. Met deze borden hopen de ondernemers criminelen af te schrikken door te laten zien dat er een buurtpreventieteam actief is.

Buurtpreventieteam

Een buurtpreventieteam signaleert verdachte situaties in de directe omgeving en alarmeert de politie. De deelnemers van het buurtpreventieteam lichten elkaar in via WhatsApp, zodat de verdachte in beeld blijft en de politie ter plaatse is. Meer informatie over buurtpreventie is te vinden op www.rheden.nl zoekterm: buurtpreventie of via een mail naar [email protected]

Week van de veiligheid

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Ondernemers en hun medewerkers kunnen veel ellende voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. De week van 5 tot 11 oktober is daarom omgedoopt tot de Week van de Veiligheid. Dé week om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen.

Wethouder Ronald Haverkamp: “Het is goed om elk middel aan te grijpen om criminaliteit terug te dringen. Zeker in deze tijd die toch al niet makkelijk is voor de meeste ondernemers. Het verbeteren van de veiligheid is bovendien een actie die in het zogenaamde aanvalsplan staat van de winkeliers in Velp om het gebied aantrekkelijker te maken. Graag had ik meer ondernemers ontmoet bij het plaatsen van de borden maar dat kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet”.

Voorzitter Frank Martens en bestuurslid Roy Koenhen: *Wij als ondernemersvereniging sluiten ons aan bij de woorden van wethouder Ronald Haverkamp. Voor ons is het heel belangrijk dat zowel het winkelend publiek als de ondernemers in het centrum van Velp zich veilig voelen. Door het buurtpreventieteam is er een betere verbinding tussen de ondernemers en is de saamhorigheid gegroeid.

Daarom hebben we enige tijd geleden ook deze WhatsApp-groep opgericht. De winkeliers dragen de preventieapp uit via waarschuwingsstickers op de winkelruit. Waar wij als initiatiefnemers erg over te spreken zijn, is de samenwerking tussen de gemeente Rheden, Politie Velp en de Ondernemersvereniging Velp.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen