Concert in Dorpskerk Spankeren: ‘Zielroerend & Bekoorlijk’

Foto: rheden.nieuws.nl

SPANKEREN – In Goede Handen Management presenteert op donderdag 15 oktober in de Dorpskerk van Spankeren een concert met een nieuwe smaak in de Barok. Aanvang concert 20.00 uur.

Een prachtig Barok programma met muziek van de componisten Telemann, Händel, Froberger en Quantz. Dit concert wordt uitgevoerd door: Martijn van Dongen op traverso, Markus Friemel op blokfluit, Pauline Schenck op klavecimbel en Inja Botden op barokcello.

De componist Johann Joachim Quantz roemt het vermogen van zijn Duitse collega’s om de Italiaanse en Franse smaak over te nemen. De ideale muzikale stijl bestaat uit de beste elementen van alle volken, meent deze hofmusicus van Frederik de Grote.

Als eerste die de werken van `deftige uitheemsche Componisten’ tot voorbeeld neemt, noemt hij Johann Jakob Froberger. Deze maakte reizen naar vrijwel alle belangrijke muziekcentra in Duitsland, Italië, Frankrijk en Engeland, en nam alle componeerstijlen in zich op, om ze weer door te geven aan latere Duitse componisten, onder wie Händel.
Georg Friedrich Händel, die eveneens op jonge leeftijd naar Italië reisde en daarvan de invloed onderging, kan met recht een kosmopolitisch componist genoemd worden. In 1701 maakte hij, 16 jaar, kennis met de niet veel oudere Georg Philipp Telemann. Ook Telemann wordt door Quantz genoemd als een van die componisten die de Duitse muzikale smaak heeft getransformeerd van `vrij plat, droog en mager’ tot `zielroerend en bekoorlijk’.

Dit was reden voor deze vier musici om een prachtig programma samen te stellen rond de componisten Quantz, Froberger, Händel en Telemann.

Stichting Dorpskerk Spankeren draagt er zorg voor dat de Covid-19 maatregelen worden nageleefd. Reserveren is zeker noodzakelijk! Dit kan bij: www.concerten.ingoedehanden.management. Kijk voor meer informatie ook op: www.stichtingdorpskerkspankeren.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen