Rhedelijk Cultureel brengt mooi programma in schouwburg Theothorne!

Foto: Rhedelijk Cultureel

DIEREN – Rhedelijk Cultureel zit niet stil! Ondanks de maatregelen heeft zij van 15 tot en met 18 oktober een mooi coronaproof programma voor de kunstliefhebber! Met de muziektheatervoorstelling ‘Carmen’ en met een muzikaal diner waarin een hommage gebracht wordt aan Audrey Hepburn valt er weer volop te genieten in schouwburg Theothorne.

Carmen

‘Carmen’ is een door Jowin Heemskerk en Marije Heemskerk geschreven muziektheatervoorstelling van ongeveer 70 minuten dat wordt gespeeld door 25 talentvolle jongeren uit de regio en meedere professionals.

De voorstelling wordt een ingetogen spektakel dat je niet wilt missen! Regisseur Jowin: ‘Iedereen gaat verliefd worden op onze Carmen (gespeeld door Eline Hoogerwerf). Het is, gek genoeg, eigenlijk een winst dat we de voorstelling hebben moeten aanpassen aan de door corona ingegeven regels. Het is een voorstelling waarin afstand, kilte en eenzaamheid tegenover het uitbundige en feestelijke staan. En daarmee wordt het ontroerend mooi.’

De gelijknamige opera van Bizet is uitgangspunt voor een bijzondere rauwe en ontroerende vertaling. Het vertelt het verhaal van een steenfabriek, een mooie Carmen, meerdere mannen, rare tijden…

‘We wilden ‘Carmen’ natuurlijk in de zomer spelen. En op een heel andere manier, met 250 deelnemers. Dat ging even niet door. Maar we hebben meer dan genoeg ingrediënten voor een grootse, meeslepende musical’, vertelt Marije enthousiast!

Bijzondere tijd voor Rhedelijk Cultureel

In juni kreeg Rhedelijk Cultureel het fantastische nieuws dat maar liefst 10 projecten door konden gaan. Dankzij bijdrages van Fonds Cultuurparticipatie, het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Rheden en Provincie Gelderland mocht de stichting starten met ‘Goudzoekers’. En daarmee was er meteen een enorme groei.

‘De groei zit niet alleen in het toenemende aantal deelnemers’, licht Jowin toe. ‘We kunnen toegankelijker lessen en projecten aanbieden. Dat maakt dat we op een maatschappelijker wijze kunnen ondernemen. Met als gevolg dat op dit moment meer dan 50 zzp-ers voor Rhedelijk Cultureel werken en de expertise enorm aan het ontwikkelen is.’

Hommage aan Audrey Hepburn

Een van de mooie gevolgen is dat Rhedelijk Cultureel in samenwerking met schouwburg Theothorne optrekt en een fantastisch programma kan bieden. Kilke van Buren, een van de nieuwe aanwinsten van stichting Rhedelijk Cultureel, speelde jarenlang op West End. In juni kwam zij terug nadat zij in Amerika een grote rol speelde in de hitmusical ‘Mamma Mia!’.

Op 16, 17 en 18 oktober brengt zij samen met een professionele band het programma ‘Kilke zingt – All the things you are’. Kilke zingt een verassende selectie uit the Great American Songbook, tijdloze danshits van the silver screen, met een persoonlijke hommage aan Audrey Hepburn.

Kilke presenteert een verassende selectie uit the Great American Songbook met muziek bekend van onder andere Nat King Cole, Ella Fitzgerald en Frank Sinatra. Met haar gerenommeerde trio neemt Kilke u mee in de muzikale werelden van Hollywoods Golden Age en deelt zij haar favoriete tijdloze danshits van ‘the silver screen’. Op een zeer persoonlijke manier brengt Kilke een hommage aan Audrey Hepburn.

Het programma wordt verzorgd tijdens een luxe drie-gangen buffet met welkomstdrankje. Beide programma’s sluiten op elkaar aan!

De kaartverkoop kunt u vinden op de website van Rhedelijk Cultureel: www.rhedelijkcultureel.nl. Kaartjes aan de deur mogen we niet verkopen! Dus bestel even via de website. De kaartverkoop kun je vinden onder ‘agenda en tickets’. Op de website staat ook meer info over de coronamaatregelen die de organisatie neemt!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen