Bloemenbon voor mantelzorgers in de gemeenten Rheden en Rozendaal

Foto: MVT Rheden

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Mantelzorgers zijn mensen van jong tot oud, die onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of buur die door ziekte, handicap of ouderdom een beperking heeft. De zorg kent vele gezichten. Het kan gaan om lichamelijke en/of huishoudelijke verzorging, begeleiding en het verrichten van regelwerk.

De hulp wordt altijd verleend vanuit een persoonlijke betrokkenheid. Door de inzet van mantelzorgers kunnen degenen die zorg of hulp nodig hebben langer thuis blijven wonen. Mantelzorgers zijn onmisbaar!

In de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn in totaal ongeveer 11.000 mantelzorgers actief die lang en/of intensief voor iemand zorgen. Deze inzet wordt door de beide gemeenten heel erg gewaardeerd.

Tijdens de Coronaperiode zijn veel mantelzorgers extra belast omdat er soms geen huishoudelijke hulp of thuiszorg kwam of omdat het voor degene voor wie zij zorgen niet mogelijk was om naar de Dagbesteding te gaan. Maar ook gezinnen waarvan de kinderen met een beperking nu thuis opgevangen moesten worden. En we weten helaas niet hoe de situatie zich ontwikkelt.

Daarom worden nu de mensen die mantelzorg verlenen verrast met een bloemenbon die rond de Dag van de Mantelzorg, 10 november, wordt bezorgd. Deze keer geen echte plant die wordt overhandigd maar vanwege de veiligheid een bloemenbon die door de brievenbus kan. Om de mantelzorgers een indruk te geven over wat MVT of andere organisaties in de gemeente voor hen kunnen betekenen ontvangen zij tevens het onlangs uitgekomen boekje “MVT helpt je verder”.

Want voor veel mantelzorgers is het verzorgen van een dierbare iets vanzelfsprekends. Dat neemt niet weg dat het ook heel zwaar kan zijn en hulp en steun nodig is. Zowel bij het Sociaal Meldpunt als bij MVT, (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) van de gemeenten Rheden en Rozendaal  kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, advies en ondersteuning op allerlei gebieden.

Vanaf 13 oktober werden er antwoordkaarten via de Regiobode verspreid in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Bent u of kent u een van de vele mantelzorgers woonachtig in de gemeente Rheden of Rozendaal? Vul dan de antwoordkaart in en stuur deze gratis op voor 23 oktober. Rond 10 november wordt de bloemenbon dan bezorgd bij de mantelzorger die u hebt opgegeven. U kunt ook de onderstaande antwoordkaart uitprinten en invullen en opsturen.

Heeft u de antwoordkaart gemist of kent u meerdere mantelzorgers? Het is ook mogelijk om uzelf of een ander telefonisch of via de e-mail op te geven voor deze gratis bloemenbon. U kunt bellen met MVT op telefoonnummer (026) 3707070 of e-mailen naar [email protected].

Ga voor meer informatie in relatie tot mantelzorg naar www.mvtrheden.nl.

 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of  september wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden