Online lezing: De zin van verhalen

Foto: foter.com

Start van een nieuwe serie ‘Ik-buurt-mee’ lezingen, die momenteel uitsluitend online kunnen worden gevolgd. Dankzij donaties, o.a. via de “Ik-buurt-mee!” waardecheques, wordt nu gewerkt met een streamingdienst, zodat de lezing thuis kan worden gevolgd.

Dick van der Steen start op woensdag 18 november 2020 om 20.00 uur met de eerste lezing van dit seizoen met als onderwerp: De zin van verhalen.

Ons leven is vol van verhalen. We bedenken ze, we vertellen ze, we luisteren er naar, we lezen romans, we kijken naar de televisie en gaan naar de bioscoop. Zonder verhalen was ons leven alleen maar een grote hoop los zand. Wij willen van alles, er gebeurt van alles, mensen beweren van alles, maar de samenhang ontbreekt. De functie van een verhaal is dat het dient als een rode draad: het zorgt voor een kader en binnen dat kader krijgen die losse elementen betekenis.

Die rode draden heb je in allerlei soorten. Er komen vijf voorbeelden in de lezing aan de orde: de Odyssee van Homerus, de Divina Commedia van Dante, Julie ou la Nouvelle Héloïse van Rousseau, de Don Juan van Hoffmann en L’étranger van Camus. Vijf verhalen met elk een eigen type rode draad, een eigen type bril om naar de werkelijkheid te kijken.

Zo helpt het u wellicht om overeind te blijven in tijden van twitter en nep-nieuws, van praatprogramma’s, verkiezingen en lobbyisten. En wie weet helpt het u om uw eigen blik te verruimen. In elk geval wordt lezen er nog leuker van.

Wilt u de lezing thuis op uw computer volgen, dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Uiterlijk één uur voor de lezing ontvangt u een e-mail met daarin een link waarmee u de lezing kunt volgen. Van huis uit kunt u vragen stellen per sms op een mobielnummer dat in de mail zal worden genoemd.

Meer info: www.eenpassievoorboeken.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden