Buurtvereniging Stenfert start vrijwillige sneeuwruimploeg 

DIEREN –  Buurtvereniging Stenfert en buurtcoach Jos Meerssman (VIVA Rheden) hebben het initiatief genomen om komende winter een sneeuwploeg in te zetten. De sneeuwploeg gaat fungeren als onderdeel van het project Buren voor Buren en de werkzaamheden bestaan uit sneeuwruimen en gladheidsbestrijding.  

Gevaar wegnemen en isolement voorkomen
Het doel is het voorkomen van gevaarlijke situaties voor met name ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Maar ook het voorkomen van een tijdelijk isolement van hen bij langdurige sneeuwval en gladheid. Alle zelfstandig wonende burgers van Dieren die om fysieke en/of psychische redenen niet in staat zijn zelf hun stoep sneeuwvrij te maken kunnen een beroep doen op de sneeuwploeg.  
Naast aanvragen van particulieren zal de ploeg ook op eigen initiatief bepaalde looproutes binnen Stenfert  sneeuwvrij maken. Een en ander natuurlijk afhankelijk van de drukte.  In een periode van langdurige sneeuwval wordt de route dagelijks afgelegd. 
Werving van vrijwilligers
“Het plan staat op papier. De komende periode ligt de nadruk op de werving van vrijwilligers”, aldus Jos Meerssman. “De eerste drie vrijwilligers hebben zich gemeld. Andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Bij de werving is speciale aandacht voor mensen in een uitkeringssituatie en  voor mensen met een beperking”. 
Een belangrijke rol is weggelegd voor de vrijwillige coördinator Marcel Brouwer. “Doordat de sneeuwploeg gezamenlijk start met koffie en als groep aan de slag gaat bieden wij hen een leuke en nuttige tijdsbesteding”, vult Brouwer aan. “De sneeuwploeg werkt vanuit Pand 31 waar men na afloop ook gezamenlijk de werkzaamheden afsluit”. 
Aanschaf materiaal en bereikbaarheid
Naast de werving van vrijwilligers zijn beide heren druk met de aanschaf van materialen en het regelen van de bereikbaarheid. Zodra dit is geregeld zal het telefoonnummer waar mensen een aanvraag kunnen indienen bekend gemaakt worden.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen