Flinke tak op begraafplaats De Pinkel in Rheden gevallen

Foto: Ale Hartgers

RHEDEN – Door een windvlaag is een flinke tak van een boom gevallen op begraafplaats De Pinkel in Rheden. De tak hing al enige tijd, samen met andere takken gescheurd aan de boom, maar nu heeft hij toch het loodje gelegd.

Al enige tijd staat het onderhoud aan de bomen op de planning van de stichting, die de begraafplaats beheerd. Maar helaas voor de boom ging het planten van enkele plantjes in onder meer het Rondeel voor!

Waarom het onderhoud aan de bomen geen voorrang kreeg, ook al omdat deze boom gescheurd was bij een vorige windvlaag, dat was is helaas niet duidelijk.
Het onderhoud aan de bomen is al eens door een groep enthousiaste inwoners van het dorp Rheden gratis aangeboden, maar daar is door de stichting helaas geen gebruik gemaakt.

Gelukkig hoeven de families Hartman, Bosveld, Wiegman en Zonnenberg zich geen zorgen te maken. De grote tak en de zijtakken zijn gelukkig om hun zerken heen gevallen. De zerken zijn iets geschaafd maar staan nog fier overeind. Maar bij het betreden van de begraafplaats is het wel aan te raden om bij sterk winderig weer op overhangende- en eventuele vallende takken te letten totdat het onderhoud aan de bomen is gebeurd.

Houd voor het onderhoud aan de bomen en meer nieuws de website http://www.oudebegraafplaatsdepinkel.nl/  (helaas een niet beveiligde website) in de gaten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden