Tien kronkels in Het Rhedens Rozendaal 

ROZENDAAL – Donderdag 14 november vond in Het Rhedens in Rozendaal een voordracht plaatst uit het boekje ‘Carmiggelt gedundrukt’. In het boekje zijn 100 van de mooiste verhalen van Simon Carmiggelt gebundeld die hij geschreven heeft tussen 1938 en 1980. De voordracht maakte deel uit van de Voorleesmarathon Carmiggelt, die gestart is op 7 oktober jl. 

Docent IJke Schotanus heette alle aanwezige leerlingen in de aula welkom in de aula en nodigde hen uit op deze wijze eens kennis te maken met Simon Carmiggelt. De hedendaagse jeugd is in het algemeen niet bekend met de kronkels van de bekende Nederlandse schrijver, die menig tijd binnen de gemeente Rheden heeft doorgebracht.
ti3lcflyon3zf5kvzbl9tva3w
Op 7 oktober startte de voorleesmarathon, die in 10 etappes de 100 kronkels door bekende en minder bekende worden voorgedragen op verschillende locaties in de gemeente Rheden. Galerie De Engel,  de plek waar vroeger Hotel de Engel stond, het hotel waar Carmiggelt veel vakanties doorbracht, was de eerste etappeplaats.
bmr9wbs7z9se5bst6ig193w5n
Woensdag 20 november – Bibliotheek Veluwezoom, Velp – aanvang 15.30 uur met o.a. Willem van Katwijk; Zondag 24 november – HSHO de Ulenpas, Korte Wal 237 Velp – aanvang 15.00 uur door leden PvdA Rheden/Rozendaal, inleiding Joop Kock; Zaterdag 30 november – Jansen & de Feijter – aanvang 15.00 uur (sterfdag Carmiggelt); Dinsdag 31 december – Jansen & de Feijter – aanvang 15.00 uur met o.a. Eric van der Donk (afsluiting). Twee data in december worden nog vastgesteld.
u7ny3rrogz8ekb06fdjvvplr2
De kronkels werden in Het Rhedens achtereenvolgens voorgelezen door: Jochem Pluim (leerling), de docenten IJke Schotanus, Adriënne Nijboer, Frank Volmerink en Jopie Smit en leerlinge Lize Bakker. Klik op de foto in de header voor foto’s van hen tijdens de voordracht. 
Bijdrage en foto’s: Theo Jansen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen