KF Action beschikt sinds 2019 tevens over een schitterende locatie aan de Hoofdstraat te Velp.

Foto: KF Action

REGIO – Graag wil KF-Action uw aandacht voor een bijzondere zorgaanbieder uit de regio, die ook in coronatijd haar werk voortzet. Omdat het nodig is, omdat het moet. Juist in deze tijden.

Anderen helpen met weerbaarheidstrainingen

KF-Action is in 2007 opgericht door Krista Fleming, van origine een geboren en getogen Westervoortse. Fleming, een voormalig wereldkampioene kickboksen, besloot na het beëindigen van haar topsportcarrière om haar bokshandschoenen niet volledig aan de wilgen te hangen, maar haar opgedane ervaringen en kunde op het gebied van vechtsport in te zetten om anderen te helpen. Zij was de eerste die een methodiek ontwikkelde om een destijds niet bestaande vorm van hulpverlening van de grond te krijgen; weerbaarheidstraining. Met weerbaarheidstrainingen helpt zij, samen met inmiddels een team van 6 zelfstandige trainers, jaarlijks vele kinderen en (jong-) volwassenen om sterker in hun schoenen te gaan staan. Doel is om middels een unieke combinatie van (gespreks-) oefeningen en sport, weer  maatschappelijk fit en/of werkfit te worden. Dat het element sport heel vaak vechtsport -zoals kickboksen- betreft, laat zich raden. Eigenlijk is het doel van de trainingen als volgt eenvoudig samen te vatten; letterlijk én figuurlijk weer in beweging komen!

Zoals Krista’s lijfspreuk “Never give up on your dreams” haar sterkte in haar pad naar het wereldkampioenschap, dekt deze uitspraak tevens de lading als het gaat om haar huidige levensmissie; mensen helpen zich goed & sterker te laten voelen. Inmiddels is Krista sinds 2018 ook afgestudeerd lichaamsgericht traumatherapeut en past ze deze kennis ook toe in haar methodiek voor weerbaarheidstrainingen.

De cliënten/cursisten vinden via diverse wegen hun weg naar deze unieke organisatie. Naast vele particuliere cursisten, verwijzen ook sociale wijkteams, huisartsen, sociale diensten, psychologenpraktijken en andere hulpverlenende instanties, mensen met uitdagingen op het gebied van weerbaarheid door naar de twee locaties. KF Action is dan ook in de regio Gelderland-Midden een zorgvuldig geselecteerd en gecontracteerd zorgaanbieder voor cliënten met een doorverwijzing vanuit de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Ook is er een nauwe samenwerking met de Regionale Sociale Dienst De Liemers. Specifiek voor deze doelgroep zijn er trainers aangesloten bij KF Action, welke hun roots in het bedrijfsleven hebben. Cliënten met afstand tot de arbeidsmarkt, worden met een aangepaste weerbaarheidstraining weer terug in hun focus gezet en ‘werkfit’ getraind.

Tevens maken enkele SKJ-gecertificeerde gezins- en jeugdprofessionals, allen met ruime ervaring in maatschappelijk werk en jeugdzorg, deel uit van het team. Juist in deze tijden, waarin naast de bekende kwetsbare groepen in onze samenleving, tevens de jeugd en jong-volwassenen het moeilijk hebben, zijn weerbaarheidstrainingen van grote waarde. Deze groepen kampen in de huidige 1,5-meter samenleving met psychosociale uitdagingen, die ‘social distancing’ met zich meebrengt. Ook ziet KF Action dat de weerbaarheidstrainingen van grote waarde zijn voor kinderen en jongeren  een lastige start op een nieuwe school maken of te maken krijgen met pestgedrag of faalangst. Hiervoor bieden zij individuele trajecten aan, maar worden ze ook steeds vaker door scholen ingehuurd voor groepstrainingen, waarin weerbaarheid centraal staat.

Om de trainingen zo veilig mogelijk en volgens alle geldende coronamaatregelen te kunnen laten verlopen, kiest KF Action ervoor om de contactsport-oefeningen te vervangen voor andere sport- en bewegingsvormen. Daarbij moet u denken aan mountainbiking, wandelingen in de natuur of zelfs –bij de juiste weersomstandigheden- supboarden. Binnen de geldende maatregelen mogen minderjarigen, onder begeleiding en toeziend oog van een professional, met elkaar vechtsportoefeningen blijven doen. Hiervoor heeft KF Action speciaal enkele small-group sessies opgezet, waarin ze sport, spel en weerbaarheidsoefeningen voor kinderen combineren.

De Bron in Velp

Na jaren vanuit de sportschool van Kickboxing Arnhem in de wijk Klarendal te hebben geopereerd, beschikt KF Action sinds 2019 tevens over een schitterende locatie aan de Hoofdstraat te Velp. Achter de deuren van dit Vitaliteitscentrum, genaamd ‘De Bron’, zijn naast een professionele dojo en fitnessruimte t.b.v. de weerbaarheidstrainingen, tevens ruimtes beschikbaar voor andere vormen van therapie, voedingsadviseurs en yoga-lessen. Tevens is deze locatie gesitueerd aan een bijzonder bosrijk gebied, welke we graag en vaak bij ons ‘werkterrein’ betrekken.

Voor verdere informatie rondom de weerbaarheidstrainingen en traumatherapie, verwijst de Operationeel Manager van KF Action Marc Ensink u graag naar de volgende website: http://www.kfaction.nl.Tevens is de backoffice van KF Action altijd bereikbaar via 06- 22556013

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden