Reddingsactie “Help Mij” voor behoud afvalbakken

DIEREN –  Een nieuwe campagne met de naam “Help Mij” werd dinsdag 12 november 2013 gelanceerd. Hierbij roept de gemeente Rheden de hulp in van haar inwoners. Door bezuinigingen is de gemeente genoodzaakt 200 afvalbakken te verwijderen. De burger krijgt nu de gelegenheid een afvalbak te adopteren. De eerste werd officieel overgedragen.

Een centrale rol was deze middag weggelegd voor de heer Boiten. Hij is de eerste bewoner die een afvalbak heeft geadopteerd. Daarom ontving hij, uit handen van wethouder Harriët Tiemens, een aantal materialen zoals een afvalknijper, een set werkhandschoenen, een rol afvalzakken  en een speciale afsluitklep, overhandigd. Hiermee kan hij de bak onderhouden. Ook afval dat niet in de bak, maar ernaast ligt, kan dan opgeruimd worden. Dat is aan heer Boiten wel besteed, zo ergerde hij zich altijd aan het vele straat- en zwerfvuil. Door een artikeltje in het huis aan huis blad werd hij geattendeerd op de mogelijkheid, zelf de handen uit de mouwen te steken en verantwoording te nemen voor een schoon aanblik van de straat, een afvalbak te adopteren.
bi6v95rws5g9tqrz9lx0e17x9
Wethouder Tiemens overhandigt Dhr Boiten de materialen
“Help mij”
De echtgenote van Boiten, die overigens niet meedoet met campagne, ontving een fraai boeket bloemen van de wethouder. Na deze zaken uit handen te hebben gegeven, was er de officiële onthulling van de afvalbak en daarmee de start van de campagne, Tiemens verwijderde een vuilniszak waardoor de bak zichtbaar werd. Uit deze bak steken twee handen met daaraan een bord met de tekst : “Help mij”. Een grote sticker daaronder vertelt dat door de gemeentelijke bezuinigen de afvalbakken verwijderd zullen gaan worden en dat verwijdering te voorkomen kan worden door als buurtbewoner deze bak te adopteren. 
nw3k7bck5f48wgqeyi5mgf7xb
Officiële onthulling
Mensen die zich geroepen voelen zich over een afvalbak in hun straat te gaan ontfermen, dienen binnenkort te reageren naar de gemeente toe. Hiervoor is een speciale website gelanceerd, maar bellen kan ook altijd. Tegen het einde van het jaar is deze campagne afgelopen en zal een niet geadopteerde afvalbak dit jaar alsnog worden verwijderd. Nadat medewerkers van de gemeente de handjes met het bord, tezamen met de genoemde sticker, hadden verwijderd, kwam nieuwe sticker er voor in de plaats met de tekst : ‘deze afvalbak wordt door een buurtbewoner geleegd’. 
rom5lc8gbbe4r5oktxwmlviyp
Geadopteerde afvalbak
Adopteren
De Gemeente doet een dringend beroep op u als burger een afvalbak bij u in de straat te adopteren. In de toekomst zullen er ook hondenpoepbakken en zitbankjes in dit project mee gaan doen. Eén bankje in het dorp Rheden, is reeds vergeven. Het adoptiegezin heeft hem al in vrolijke kleuren geschilderd. De verf kwam overigens van de gemeente.  
Informatie en aanmelden via :
http://www.rheden.nl/helpmij
Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.