Gratis mondkapje voor inwoners met GelrePas

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Deze week valt bij alle inwoners met een GelrePas (ouder dan 13 jaar) een brief met twee mondkapjes op de deurmat. Mede dankzij het Rhedense bedrijf Ansaldo Thomassen B.V. ontvangen zij deze mondkapjes gratis.

Om de coronabesmettingen terug te dringen, is het vanaf 1 december voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht

Iets doen

De medewerkers van Ansaldo Thomassen gaven aan in deze moeilijke coronaperiode graag iets te willen doen voor de inwoners van de gemeente Rheden. Dit is een bijdrage geworden aan een mondkapje voor inwoners met een GelrePas. De gemeente is blij dat het  bedrijfsleven en de overheid op deze manier samenwerken om zo met elkaar iets te kunnen betekenen voor inwoners die minder te besteden hebben.

Schenking

Het Rhedense bedrijf heeft bij het plaatsen van de bestelling vooral gekeken naar de kwaliteit van de mondkapjes en of ze uitwasbaar en opnieuw te gebruiken zijn. Het gaat in totaal om circa 4.000 mondkapjes, waarvan Ansaldo Thomassen er 750 betaalt. De gemeente draagt 9.000 euro bij.  

CEO Peter Stuttaford van Ansaldo Thomassen B.V.:

“Ik ben er trots op dat onze medewerkers zo betrokken zijn bij de Rhedense samenleving dat zij willen bijdragen aan het terugdringen van de coronabesmettingen. Daarom hebben wij dit aanbod gedaan en zijn we blij dat dit allemaal snel geregeld kon worden.”

Wethouder Gea Hofstede:

“Het is een prachtig initiatief van Ansaldo Thomassen om onze inwoners met een GelrePas twee mondkapjes te geven. Door onze krachten te bundelen, kunnen we de mondkapjes gratis aanbieden. Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen en op deze manier kunnen ook inwoners met minder geld blijven deelnemen aan het openbare leven in publieke ruimtes. Ik wil Ansaldo Thomassen daar ontzettend voor bedanken.”

(Op de foto: links CEO Peter Stuttaford van Ansaldo Thomassen, in het midden wethouder Gea Hofstede en rechts op de foto Nancy Akerina van Ansaldo Thomassen.)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen