Het nieuwe Biljoenbad in Velp open voor publiek

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op 12 december 2020, opende het nieuwe Biljoenbad zijn deuren voor het publiek. De opening vond volledig online plaats, zodat zoveel mogelijk mensen dit feestelijke moment konden bijwonen.

Sjoerd van Ramshorst (oud inwoner en presentator van Studio Voetbal) nam de presentatie voor zijn rekening. Na een wervelende dansshow van Studio26, werd het zwembad feestelijk geopend door Burgemeester Carol van Eert en wethouders Marc Budel (Sport) en Gea Hofstede (Wmo). Na vele felicitaties en een uitgebreide rondleiding, is het bad nu officieel open voor het publiek.

Burgemeester Carol van Eert: “We zijn ontzettend blij met dit volwaardige, duurzame zwembad voor onze inwoners. Er is voor ieder wat wils en we hopen dan ook dat jong en oud in het Biljoenbad komt bewegen en sporten, maar vooral ook plezier heeft. Ik ga er in ieder geval van genieten!”

Duurzaam

Het Biljoenbad is één van de duurzaamste zwembaden van Nederland doordat het gasloos is, nagenoeg volledig demontabel en uitstekend geïsoleerd. Met een dak vol zonnepanelen en de toepassing van circulaire materialen, kan de gemeente Rheden hier minimaal de komende 40 jaar uitstekend mee vooruit!

Wethouder Marc Budel: “Het is een prachtig duurzaam bad geworden, op dit terrein hét icoon-project van het huidig college! En vanaf vandaag kunnen we gaan zwemmen, bewegen en sporten in het nieuwe Biljoenbad! Voor de kleintjes is er een heerlijk peuterbad en natuurlijk ook de gebruikelijke zwemlessen. Vanmiddag zwemmen de eerste kinderen hier al af! De sportverenigingen kunnen niet wachten om hun eerste duik te nemen in het prachtige 6-baans wedstrijdbad. We hopen dat iedereen de energie van water komt ontdekken in het Biljoenbad!”

Toekomstbestendig zwembad

Naast het splinternieuwe officiële wedstrijdbad, en een peuterbad, is er ook een verwarmd activiteitenbad. Hiermee krijgt de gemeente Rheden een volwaardig en toekomstbestendig zwembad. Het verwarmde activiteitenbad is met een beweegbare bodem, luie trappen en een tillift zo ingericht, dat het bad geschikt is voor allerlei verschillende doelgroepen. Daardoor is het mogelijk om in elke levensfase te bewegen in water of te zwemmen. Bewegen in het water is heel effectief in revalidatietrajecten, maar ook mensen met reumatische klachten hebben veel baat bij bewegen in verwarmd water.

Dit bad biedt heel veel mogelijkheden om inwoners van gemeente Rheden en in de regio te ondersteunen bij hun conditie en gezondheid. Daarom heeft het Biljoenbad zelfs de innovatieprijs voor zwembaden in 2018 binnengesleept.

Wethouder Gea Hofstede: “Wat een prachtig bad! Inwoners van de gemeente Rheden hebben aangegeven dat zij een speciaal verwarmd activiteitenbad wilden. Ik ben dan ook extra trots dat we dit hebben kunnen waarmaken. Dit bad draagt eraan bij dat mensen langer, in goede gezondheid, thuis kunnen blijven wonen. Voor onder meer mensen met een handicap of beperking, is dit bad een verrijking. Het geeft de mogelijkheid om op een goede manier te revalideren en te bewegen voor iedere doelgroep. En dat is precies wat we willen voor de gemeente Rheden; dat iedereen mee kan doen! Want water geeft energie!”

Feestweek

Voor alle inwoners zijn er naast het reguliere rooster, speciale activiteiten met een feestelijk tintje in het gloednieuwe Biljoenbad. Het programma voor deze week vind je hier.

Praktische informatie

Vanaf 12 december 2020 vinden alle activiteiten plaats in het nieuwe Biljoenbad (Gruttostraat 3) en niet langer in zwembad de Dumpel. Kijk voor het actuele rooster en openingstijden op www.biljoenbad.nl (reserveren is voor alle activiteiten verplicht). Houd voor nieuws en activiteiten de Facebookpagina in de gaten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden