Vuurwerkverbod! Lever jij je vuurwerk ook in…?

Foto: YouTube

GEMEENTE RHEDEN – Niet alleen het afsteken van vuurwerk is verboden, ook het bezitten en vervoeren is strafbaar. Inwoners van de gemeente Rheden kunnen daarom op 24 en 28 december 2020 hun vuurwerk inleveren op de gemeentewerf in Arnhem aan de Snelliusweg 50.

Het kabinet heeft voor komende jaarwisseling een vuurwerkverbod ingesteld. Het is verboden om vuurwerk te verkopen, te bezitten, af te steken en te vervoeren. Deze maatregel is genomen om het grote aantal ongelukken als gevolg van vuurwerk te voorkomen en zo de ziekenhuizen en de zorgmedewerkers te ontlasten. Alle bedden en artsen zijn op dit moment nodig voor coronapatiënten en de andere noodzakelijke zorg.

Burgemeester Carol van Eert:

”Het is voor veel mensen heel jammer dat het afsteken van vuurwerk dit jaar niet door kan gaan, maar de maatregelen rondom het vuurwerk is niet voor niets. We weten ook dat er met het afsteken van vuurwerk de nodige ongelukken gebeuren. Dat betekent dat we artsen en verplegend personeel in de toch al overbelaste ziekenhuizen onnodig meer belasten dan noodzakelijk is. Daarom bieden wij de inwoners van Rheden aan hun vuurwerk gratis weg te brengen naar de gemeentewerf in Arnhem, zonder boetes”.

Inleveren van vuurwerk

Inwoners van Rheden die nog vuurwerk hebben kunnen dit op 24 en 28 december inleveren bij de gemeentewerf in Arnhem. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon. Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Het vuurwerk wordt opgeslagen in speciale containers. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen.

Locatie

Het vuurwerk kan worden ingeleverd op:

  • Donderdag 24 december, 10.00 uur- 16.00 uur
  • Maandag 28 december, 10.00 uur- 16.00 uur

Gemeentewerf, Snelliusweg 50 in Arnhem

Veilig vervoeren

Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf zal het vervoer en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. De Omgevingsdienst Arnhem en de politie zijn aanwezig om het vuurwerk feitelijk in te nemen. Tevens is er beveiliging aanwezig op de betreffende dagen.

Melden vuurwerkopslag

Bij het vermoeden van opslag van vuurwerk in de buurt kan altijd worden gemeld door te bellen via 0900-8844. Zo verkleinen we het gevaar in de wijken nog meer.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden