Dierense Toren luidt avondklok in

Foto: Stichting de Dierense Toren

DIEREN – Utrecht en Groningen gingen Dieren voor, maar net als in diverse andere steden luidt de Dierense Toren de komende  weken de avondklok in.  

Iedere dag van 20.45 tot 20.50 uur luidt de kleinste klok om het verschil van het traditioneel luiden van de klokken van De Dierense Toren op zaterdagmiddag zo  groot mogelijk te laten zijn.  

Met deze actie sluit Dieren aan op een eeuwenoude traditie om de inwoners van de stad te waarschuwen wanneer de poorten gingen sluiten en niemand er meer in of uit kon.  

Zo kennen de oude Hanzesteden Doesburg en Zutphen  nog steeds een dergelijk gebruik en wordt kort voor tien uur ‘s avonds de zogenaamde poorters- of papklok geluid.  

De Dierense Toren neemt deze traditie tijdelijk over. Al is wel haast geboden om tijdig binnen te zijn als je de klok hoort luiden!

Stichting de Dierense Toren

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen