Parkeerhulpexperiment Posbank Rheden van start gegaan

Foto: Sander Grefte

RHEDEN – Met mooi weer is het vooral boven op de Posbank erg druk. De parkeerplaats bij het paviljoen staat snel vol en de automobilisten parkeren in de berm of blijven rondjes rijden. Dat levert ongewenste en soms gevaarlijke situaties op.

Vaak is er op een andere parkeerplaats nog wel ruimte. Om het parkeren beter te begeleiden start de gemeente Rheden in samenwerking met Natuurmonumenten op zondag 31 januari een parkeerhulpexperiment. Hierbij geldt: als de parkeerplaatsen vol zijn is de Posbank afgesloten. Een rondje rijden over de Posbank is dan ook niet mogelijk.

In november 2020 vond het eerste experiment plaats om te zorgen dat de drukte op de Posbank beter verspreid wordt. Toen werd er een eenrichtingsverkeer ingesteld en lieten verkeersregelaars gedoseerd automobilisten toe richting de Posbank.
De gemeente Rheden gaat in samenwerking met Natuurmonumenten de komende tijd meerdere experimenten uitvoeren. De experimenten moeten er uiteindelijk toe lijden tot een definitieve oplossing voor de bereikbaarheid van de Posbank.

Aanwijzen parkeerplaats

Met behulp van verkeersregelaars worden automobilisten verwezen naar andere parkeerplaatsen die nog wel vrij zijn. Hiermee benutten we de maximale parkeercapaciteit die er is. Zijn alle parkeerplaatsen vol dan sluit de gemeente de Posbank af. Ook een rondje rijden over de Posbank zonder te parkeren is zondag niet mogelijk. Daarnaast geldt vanaf dit weekend tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Schietbergseweg.

Houdt 1.5 meter afstand

We hebben nog steeds te maken met het Coronavirus. Dus houdt ook tijdens het wandelen voldoende afstand van elkaar.

Aanwonenden en bedrijven in het gebied

Aanwonenden en bedrijven kunnen altijd bij hun huis of bedrijf komen. Zij zijn inmiddels van de maatregelen op de hoogte gebracht.

Wethouder Ronald Haverkamp:

”Ik snap dat mensen met mooi weer een wandeling willen maken in dit mooie gebied. De Posbank is groot en overal heel erg mooi. Ik wil de bezoeker dan ook vragen om ook eens vanaf een andere plek een wandeling of fietstocht te maken er valt zoveel te ontdekken. De gemeente Rheden verrast mij ook iedere keer weer. Komt u toch naar de Posbank let u dan goed op de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Zij wijzen u graag waar u de auto kan parkeren. Zo zorgen we ervoor dat iedereen op een veilige manier kan genieten van deze mooie dag in de natuur”.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen