Medaille-overhandiging Cv. De Narrenkap bij Café d’Oranjeboom

Foto: Cv. de Narrenkap

VELP – Zondag 31 januari was er een bijzonder moment voor zowel de Narrenkap als Hoftapperij Café d’Oranjeboom. Normaal zou hier de traditionele overhandiging van de foto en onderscheiding van de zittende Hoogheid overhandigd worden.

Dat is dit jaar helaas iets anders door de welbekende maatregelen rondom COVID-19.

Eerder al kondigde het bestuur van de Narrenkap aan dat er dit seizoen geen carnavalsactiviteiten zouden plaatsvinden en er ook geen nieuwe hoogheid gekozen zou gaan worden. Dit zou dan ook betekenen dat de traditionele medaillekast bij Café d’Oranjeboom, dat bekend staat als de ‘Hoftapperij’ van de Velpse carnavalsvereniging een lege plaats zou krijgen. Hier is een creatieve oplossing voor bedacht.

In het derde levensjaar van de vereniging, 1953, kon er ook geen carnaval gevierd worden door de watersnoodramp. De medaillekast is daarvoor opgevuld met een plaatje dat terug doet denken aan deze ramp. Ook nu in de periode van corona is er een plaatje gemaakt om de kast op te vullen, en om later terug te kunnen kijken naar een bizar carnavalsjaar.

Zoals het de Narrenkap betaamt werd dit plaatje op ludieke wijze overhandigd aan uitbater Rob Pluim door voorzitter Niels Gabriël. Hier is dan ook een leuk filmpje van gemaakt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen