Stamgasten schieten massaal Café ’t Pintje te hulp

Café 't Pintje in goede tijden
Café 't Pintje in goede tijden
Foto: Rob de Jong

VELP – Je zou maar een horecazaak hebben in deze bizarre tijd. Dan gooit Corona inmiddels als zo’n 7 maanden roet in je drank en je eten. Alle horeca ondernemers gaan door een loodzware periode, zo ook Café ’t Pintje in Velp.

Je hoort de eigenaren Eric en Petra nooit klagen, maar stamgasten vonden dat het tijd werd hen te ondersteunen met een “donatie-actie”.

Initiatiefnemer Rob de Jong startte op 5 februari in overleg met een aantal stamgasten een donatieactie op.

“We hebben op de website “steunactie” een pagina geopend en zijn de link via whatsapp en Facebook met elkaar gaan delen. Binnen de kortste keren wisten meer dan 250 tot 300 stamgasten van de actie. Het ging als een speer. Binnen 28 uur zamelden we met z’n allen ruim € 4.000,- in. Hartverwarmend om te zien hoe iedereen in actie kwam en grote en kleine bedragen doneerde”.

De actie kwam voor Eric en Petra en hun Café ’t Pintje precies op tijd. De bodem van het geldkistje was wel in zicht verzucht Eric, die door zijn stamgasten Poepie genoemd wordt. “In het voorjaar waren we al 2 maanden dicht, Daarna ging het weer de goede kant op, maar de mededeling dat we op 13 oktober weer dicht moesten, kwam hard aan”, verzucht de eigenaar. 2 maanden ingesloten in het voorjaar, nu alweer 4 maanden en het einde is nog niet in zicht.

Eric en Petra hadden aan het eind van de zomer nog een paar forse investeringen gedaan, zodat ze de rest van het jaar in ieder geval buiten open konden blijven. Er werd een grote tent-overspanning gebouwd en er werd nieuw meubilair met verwarmde kussen en zelfs barkrukken met verwarming aangeschaft. Alles om de Corona periode door te komen. Het liep echter anders helaas.

Eric en Petra zuchten, “Niet werken en geen inkomen hebben is één ding, maar je gasten niet meer zien is net zo erg. Je hebt in die meer dan 35 jaar toch een enorme band opgebouwd met iedereen, dus die mis je enorm”. Maar laten we niet klagen en iedereen bedanken voor deze geweldige actie, helemaal super, dat geeft je weer hoop en energie. We hopen iedereen binnenkort weer te zien”.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen