De afgesloten Veluwe(zoom) kan de sneeuwpret niet drukken

Foto: Merel Zuiderwijk

RHEDEN- Overal in de gemeente Rheden is er een dik pak sneeuw gevallen in de nacht van zaterdag op zondag 6 en 7 februari 2021. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat het openbaar vervoer niet meer kan rijden, ook veel wegen werden afgesloten.

Hieronder ook de toegangswegen naar de Posbank. Ondanks dat mensen nu niet meer met de auto naar het bos kunnen, gingen er toch veel mensen genieten van de sneeuw.

(Tekst gaat verder onder het filmpje)

Sneeuwpoppen en skipistes

Het is duidelijk dat veel mensen hun skivakantie hebben gemist dit jaar, want het bos werd door een aantal fanatiekelingen omgetoverd tot een ware skipiste. Met de ski’s of een snowboard werden er heuveltjes opgezocht waarop de wintersporten konden worden uitgeoefend. Niet iedereen vond dit genoeg adrenaline geven, een aantal sporters bedacht dat ze ook achter een auto konden hangen met ski’s of een slee.

Sommige mensen hielden het liever bij het maken van een mooi bouwwerk. Overal kwamen sneeuwpoppen tevoorschijn. Een studentenhuis in Velp maakte zelfs een fort om hun sneeuwpop te beschermen. “Vanzelfsprekend zorgen wij goed voor onze sneeuwpop, het mag hem aan niks ontbreken”, vertelt een van de bewoners van het studentenhuis terwijl hij naar drie flessen wijn wijst die naast de sneeuwpop staan.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Even niet kamperen op de Veluwe

Naast alle pret waren er een aantal mensen die hun weekendje weg even moesten verplaatsen door de sneeuw. Glamping Buitenplaats Beekhuizen in Velp moest dit weekend dicht in verband met de sneeuwval. Hiertoe zijn ze genoodzaakt in verband met de angst voor bevroren leidingen.

De Buitenplaats laat weten dat ze normaal nooit dichtgaan door de kou omdat ze huisjes hebben die goed verwarmd kunnen worden in de winter, ze verwachten daarom snel weer open te kunnen voor bezoekers.

“Ik ben vandaag de hele dag alleen bezig geweest met sneeuwruimen en auto’s van vertrekkende gasten helpen duwen”, aldus Indira van der Grijp, medewerker van Buitenplaats Beekhuizen. De laatste auto’s vertrokken vandaag al glijdend richting huis.

(Door Merel Zuijderwijk)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen