Hans Westdijk adopteert 1e lammetje Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Woensdag 17 februari 2021 vond om 13.00 uur de adoptie plaats van het eerstgeboren lammetje van dit jaar door Hans Westdijk bij de schaapskooi van de Rhedense Schaapskudde aan de Heuvenseweg te Rheden.

De familie Westdijk, van Pannekoekhuis Strijland aan de Groenestraat 1 te Rheden, werd na een ritje over de Posbank door medewerkers van Natuurmonumenten om 13.00 uur afgezet bij de Schaapskooi. Daar werden zij ontvangen door herderin Cynthia Berendsen, en getrakteerd op een kop koffie en beschuit met muisjes op deze feestelijke dag.

In de schaapskooi werd vervolgens door Hans Westdijk een lammertje uitgekozen en geadopteerd. Hij gaf aan het lammetje de naam Grietje mee te willen geven.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Na dit officiële gedeelte adopteerde de familie nog eens twee rammetjes zij kregen de namen Cas en Hans. Zij ontvingen hiervan een geboorteakte met de naam, het geslacht en nummer van het oormerk.

Daarna was het tijd voor een bezichtiging van de schaapskooi en haar bijgebouwen waaronder de kraamafdeling met de pasgeboren lammeren en twee aanwezige kinderen mochten twee lammetjes de fles geven.

Tot april blijven de lammetjes net als de andere schapen bij de kooi. Als de lammetjes groot genoeg zijn gaan ze met de herder, rest van de kudde en de schaapshonden weer aan het werk op de hei.

Voor meer informatie over adoptie kijk op :

Stichting Rhedense Schaapskudde. www.schaapskudde.nl en of via Facebook: http://www.facebook.com/rhedenseschaapskudde.

Adoptie kan ook ter plaatse door met je mobiele telefoon een QR Code te scannen, Hieronder, of bij de schaapskooi aan de Heuvenseweg 11a 6991 JE Rheden. Door de coronaregels is het niet mogelijk zelf een lam uit te kiezen in de schaapskooi.

Tot 17 februari zijn er al 144 lammeren geboren, waarschijnlijk komen er nog ongeveer 10 bij.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden