Bouw Velper Vliet aan de Waterstraat van start

Cornelis Huygens Projectontwikkeling
Cornelis Huygens Projectontwikkeling
Foto:

VELP – Vivare was eigenaar van het sinds 2015 leegstaande gebouw aan de Waterstraat 11 in Velp. In december 2017 is het gebouw verkocht aan Cornelis Huygens Projectontwikkeling.

Deze projectontwikkelaar uit Vught, die zich vooral richt op transformaties van dergelijke leegstaande gebouwen, is van plan om zestig duurzame appartementen in het voormalige kantoorgebouw te realiseren. De aanvraag omgevingsvergunning is hiertoe vorig jaar bij de gemeente Rheden ingediend.

Op woensdag 4 maart 2020 heeft een informatieavond plaatsgevonden voor de omgeving. Degenen die gebruik hebben gemaakt van deze gelegenheid tot het stellen van vragen, waren met name geïnteresseerden in de huur van een woning van het project.

“In Velp en omgeving gaan reeds geruime tijd geruchten dat er arbeidsmigranten in het gebouw worden gevestigd, maar dit is absoluut niet onze bedoeling”, aldus de Vughtse ontwikkelaar. “Wij realiseren uitsluitend reguliere woningen voor permanente bewoning. Onder de naam Velper Vliet realiseren we in het gebouw aan de Waterstraat zestig energiezuinige appartementen met een diversiteit aan oppervlakten en indelingen.

Het gebouw is daardoor voor meerdere doelgroepen bereikbaar, dus niet alleen voor alleenstaanden of samenwonenden, maar ook voor gezinnen, omdat er ook grotere appartementen met 3 slaapkamers worden gerealiseerd. De transformatie levert zo tevens een bijdrage aan de gewenste woningdifferentiatie van de gemeente Rheden”, vervolgt de ontwikkelaar.

In het ontwerp van Nexit Architecten uit Arnhem zijn de zestig twee-, drie- en vierkamerappartementen verdeeld over 4 bouwlagen. Alle woningen hebben een privé-buitenruimte in de vorm van een ruim balkon of terras op de begane grond. Ten behoeve van de vierde bouwlaag wordt het gebouw voorzien van een extra verdieping.

Daarnaast wordt het gebouw op de kopse kant aan de zuidzijde voorzien van een uitbreiding over alle bouwlagen. De grotere appartementen zijn in deze uitbreiding gelegen. De gevels zullen qua aanzicht geheel wijzigen naar een eigentijds woongebouw, zoals uit de impressies duidelijk wordt.

Het parkeren vindt aan de voor- en achterzijde plaats, geheel op eigen terrein. Door het terugbrengen van een deel van de bestaande parkeerplaatsen ontstaat er aan de voorzijde van het gebouw veel meer ruimte voor een terreininrichting met groen.

“Hoewel bij transformatie geen eis tot gasloos geldt, is in dit project er wel voor gekozen om het gebouw af te koppelen van het gasnet. Hiermee wordt een energielabel A voor de woningen behaald en wordt tevens een bijdrage geleverd aan de door het Rijk geformuleerde duurzaamheidsambitie”, licht de ontwikkelaar nog toe.

Het plan is om het project eind dit jaar afgerond kan worden. Immers, uit het actieplan Wonen 2020-2025 van de Provincie Gelderland, blijkt dat er op korte termijn nieuwe woningen nodig zijn, om het enorme tekort op te lossen. Het project Velper Vliet kan daar snel, betaalbaar en flexibel op inspelen!

De huurprijs ligt boven de sociale huurgrens en zal uitkomen op een middel dure huurprijs per maand.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Cornelis Huygens Projectontwikkeling (www.cornelishuygens.nl).

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen