Nieuwe dirigent voor Muziekvereniging Excelsior

Foto:

ELLECOM / DE STEEG – In het jubileumjaar van Excelsior is het de vereniging gelukt een nieuwe dirigent aan te trekken voor het fanfareorkest. Roger Ritzen uit Dieren is met onmiddellijke ingang de vaste dirigent. Ritzen was al sinds de zomer betrokken bij de vereniging, die dit jaar haar 120 jarig jubileum viert.

Roger Ritzen (1970) studeerde klassieke en lichte muziek (saxofoon) in Maastricht. Hij was bijna 15 jaar als saxofonist verbonden aan de Koninklijke Philharmonie van Bocholtz, Limburg waar hij onder Heinz Friesen speelde. Als freelance saxofonist speelde hij in tal van harmonieorkesten, militaire kapellen en symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Ritzen was verbonden als docent saxofoon en klarinet aan de muziekschool van Aken. Binnen de amateur muziek verzorgde hij vele workshops in de Benelux en Duitsland en werkte hij veelvuldig mee aan radio en televisieproducties voor de NOS, de Belgische BRT en de Duitse WDR.
Tegenwoordig legt hij zich steeds meer toe op het dirigeren. Zo is hij assistent-dirigent van het Symfonisch Blaasorkest Nijmegen, waaraan hij ook als 1e alt-saxofonist is verbonden. Sinds oktober 2007 is hij dirigent van de muziekvereniging in Lent en dirigeert hij gelegenheidsorkesten in de regio. 
Nu komt daar de maandagavond voor Fanfareorkest Excelsior bij in Ellecom. Naast de muzikale activiteiten is Roger Ritzen werkzaam bij de Gemeente Doesburg als hoofd interne zaken.
p1060124
Excelsior speelt tijdens intocht Sinterklaas in Ellecom, 2012 (Foto: archief Rheden Nieuws)
Excelsior voor De Steeg en Ellecom
De jarige vereniging heeft brede steun in de dorpen Ellecom en De Steeg. Veel van haar leden komen ook uit de dorpen zelf, of zijn geboren in Ellecom of De Steeg. Excelsior is altijd vertegenwoordigd bij belangrijke gebeurtenissen in het dorp, het is één van de weinige korpsen die nog op de weg marcheren en musiceren. Het fanfareorkest is het oudste orkest in de gemeente Rheden.
Meer info over Excelsior via www.muziekvereniging-excelsior.nl
Foto boven: Roger Ritzen (Muziekvereniging Excelsior)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen