Bekendmakingen gemeente Rheden 

Jaargang 15 | nr. 45 | 6 november 2013

Omgevingsvergunning
Ingediende aanvragen omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend, dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen (tussen haakjes is vermeld de datum van ontvangst):
– Brugweg 131, 6882 MG Velp: splitsen van twee in vier appartementen en het realiseren van een balkon (25-10-2013).
– Admiraal Helfrichlaan 12, 6952 GG Dieren: veranderen van de indeling in woonzorgcentrum Beverode (betreft het creëren van een woonkamer op de 1e verdieping, hierdoor komt een
2-tal bewoners kamers te vervallen) /(28-10-2013).
– Sweelincklaan 47, 6952 EA Dieren: vergroten van een raamkozijn (28-10-2013).
– Dorpsweg 14-a, 6956 AP Spankeren: bouwen van een open kapschuur en het kappen van een Laurier en een gouden regen (29-10-2013).
Tegen deze aanvragen staan geen rechtsmiddelen open. U kunt wel informatie over de aanvragen krijgen of deze inzien. Indien u een aanvraag wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911.
Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij hebben besloten om voor de volgende aanvragen omgevingsvergunning de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal zes weken:
– Haverweg 57, 6991 BR Rheden: aanpassen van een trottoir voor rolstoelgebruik.
– Heuvenseweg 5-a, 6991 JE Rheden: plaatsen van vlaggenmasten, het aanpassen van verhardingen en het verplaatsen van een brug.
Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze besluiten geen bezwaar mogelijk.
Verleende omgevingsvergunning (reguliere voorbereidingsprocedure)
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning hebben verleend:
Week 43
– Kanaalweg (voormalig Vitatronterrein) te Dieren: plaatsen van een tijdelijk projectbord, en
planologisch strijdig gebruik.
Ter inzage en bezwaar
Het genoemde besluit kan worden ingezien bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u het besluit wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911. Indien u een belanghebbende bent en het met een besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van de besluiten aan de betreffende aanvrager(s), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg (bij de afdeling Inwonerszaken kunt u informeren naar de exacte datum van bekendmaking). Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. U kunt er ook voor kiezen het verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 160,00 voor natuurlijke personen en € 318,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure)
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning hebben verleend:
Week 44
– Van Limburg Stirumstraat 29, 6951 EB Dieren: brandveilig in gebruik nemen van een schoolgebouw (‘t Sterrenbos).
Ter inzage en beroep
De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 november 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u de stukken wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911.
Indien u een belanghebbende bent en het met een besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, binnen zes weken in beroep gaan bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Beroep kan worden aangetekend door (a) belanghebbenden die eerder zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking, (b) belanghebbenden die willen ageren tegen eventuele wijzigingen die ten opzichte van de ontwerpbeschikking in het definitieve besluit zijn aangebracht en (c) belanghebbenden die kunnen aantonen dat het hen niet kan worden verweten dat zij eerder geen zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Door het indienen van een beroepschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt er ook voor kiezen het beroep- en/of verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 160,00 voor natuurlijke personen en € 318,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
Bekendmaking
De burgemeester c.q. burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden maakt/maken
bekend de volgende vergunning(en) te hebben verleend.
Algemene Plaatselijke Verordening Rheden (APV)
– Activiteitencommissie Laag-Soeren voor het organiseren van de Sinterklaasintocht op zaterdag 23 november 2013 van 12.00 uur – 12.30 uur in Laag-Soeren.
– Sinterklaascomité Dieren voor het organiseren van de Sinterklaasintocht op zaterdag 16 november 2013 van 13.00 uur – 16.00 uur in Dieren.
– Ondernemersvereniging ‘Ondernemend Rheden’ voor het organiseren van de Sinterklaasintocht op zaterdag 16 november 2013 van 12.00 uur – 14.30 uur in Rheden.
– Sinterklaascommissie De Steeg voor het organiseren van de Sinterklaasintocht op zaterdag 23 november 2013 van 13.30 uur – 15.00 uur in De Steeg.
– Stichting Centrum Velp Promotion voor het organiseren van de Sinterklaasintocht op zondag 24 november 2013 van 13.00 uur -15.00 uur in Velp.
– Sinterklaascommissie De Steeg voor het houden van een collecte van 1 november t/m 23 november 2013 in De Steeg.
– Alzheimerstichting Nederland voor het houden van haar landelijke collecte van 4 t/m 9 november 2013.
– NSGK voor het houden van haar landelijke collecte van 11 t/m 16 november 2013.
– Dorcas Voedselactie voor het houden van een voedselinzamelactie van 7 t/m 9 november in diverse supermarkten.
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht liggen voor een ieder de vergunningen ter inzage bij:
– Gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg: maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 15.00 uur, dinsdagavond van 17.30 uur tot 20.00 uur en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur.
– Servicecentrum Velp en Dieren: Maandag van 12.00 uur tot 15.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 15.00 uur.
Ter inzage en bezwaar
De genoemde besluiten kunnen worden ingezien bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u een besluit wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911.

Indien u een belanghebbende bent en het met een besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van de besluiten aan de betreffende aanvrager(s), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg (Bij de afdeling Inwonerszaken kunt u informeren naar de exacte datum van bekendmaking.). Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. U kunt er ook voor kiezen het verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 160,00 voor natuurlijke personen en € 318,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht). Voor informatie kunt u terecht bij de afdeling Ruimte l team Bijzondere Wetten, René Arentshorst, telefoonnummer (026) 49 76 348 | [email protected] of Ingrid Hagen, telefoonnummer (026) 4976 293 |[email protected].
Bestemmingsplannen ‘Witte vlekken’
In deze bestemmingsplannen zijn verschillende locaties opgenomen die geen onderdeel uitmaken van het omringende actualisatie bestemmingsplan dat recent van kracht is geworden. Het zijn daardoor witte vlekken op de kaart, waarvoor nog een verouderd bestemmingsplan geldt. Voor deze locaties is een bestemmingsplan vastgesteld. 
Vastgesteld bestemmingsplan Rheden, witte vlekken
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Rheden, witte vlekken’ op 24 september 2013 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad. Voor de kern Rheden betreft het de volgende locaties (nummering komt overeen met nummering in bestemmingsplan):
15. Groenestraat/Dorpsstraat
45. Arnhemsestraatweg/Groenestraat
Vastgesteld bestemmingsplan Landelijk Gebied, witte vlekken
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, witte vlekken’ op 24 september 2013 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad. Voor het landelijk gebied betreft het de volgende locaties (nummering komt overeen met nummering in bestemmingsplan):
39. Professor Winternitzlaan bij nummer 2b
40. Jut van Breukelerwaardlaan 13
41. Harderwijkerweg/Den Texweg
Vastgesteld bestemmingsplan De Steeg, witte vlekken
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘De Steeg, witte vlekken’ op 24 september 2013 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad. Voor de kern De Steeg betreft het de volgende locatie (nummering komt overeen met nummering in bestemmingsplan):
1. Oversteeg 15-17
Ter inzage
De gemeenteraad heeft naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben betrekking op de verbeelding en de regels van het bestemmingsplan. In de bij het raadsbesluit behorende Nota van wijzigingen zijn alle wijzigingen nader aangegeven. Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken van 7 november 2013 tot en met 19 december 2013 ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Inwonerszaken te De Steeg en in het servicecentrum aan Den Heuvel 32 te Velp. U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPRheden-VA01. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/.

Beroep
Met ingang van 8 november 2013 tot en met 19 december 2013 kan beroep worden ingesteld door:
– een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;
– een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
– een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 20 december 2013, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van beroep en verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Kennisgeving voornemen vervaardigen bestemmingsplan Laag-Soeren Harderwijkerweg 27-29
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat voor het perceel Harderwijkerweg 27-29 te Laag-Soeren een bestemmingsplan wordt opgesteld. Aan de Harderwijkerweg 27-29 is een woonzorgcomplex gelegen voor verstandelijk gehandicapten. Er is verzocht om het bestemmingsplan aan te passen waardoor er een extra woongebouw opgericht kan worden.
Over het voornemen om een bestemmingsplan op te stellen worden geen stukken ter inzage gelegd, wordt geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen. Het te vervaardigen ontwerpbestemmingsplan wordt te zijner tijd gepubliceerd. Gedurende de termijn van tervisielegging kunnen dan desgewenst zienswijzen worden ingediend.
Kennisgeving voornemen vervaardigen bestemmingsplan Velp-midden Locatie Hoofdstraat 77a
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat voor het perceel Hoofdstraat 77a te Velp een bestemmingsplan wordt opgesteld. In het pand is een meubelmakerij en restaurateur van antieke meubelen gevestigd. De bestaande bebouwing en het bestaande gebruik wordt in dit bestemmingsplan geregeld.
Over het voornemen om een bestemmingsplan op te stellen worden geen stukken ter inzage gelegd, wordt geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen. Het te vervaardigen ontwerpbestemmingsplan wordt te zijner tijd gepubliceerd. Gedurende de termijn van tervisielegging kunnen dan desgewenst zienswijzen worden ingediend.
Vastgesteld bestemmingsplan Hof te Dieren
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Hof te Dieren’ op 29 oktober 2013 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad. Op de historische plek van het huis van Hof te Dieren wordt een nieuw hoofdgebouw gerealiseerd met daarin een combinatie van appartementen ten behoeve van regulier wonen voor ouderen en begeleid wonen met zorg voor dementerende ouderen.
Ter inzage
De gemeenteraad heeft naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben betrekking op de regels van het bestemmingsplan. In de bij het raadsbesluit behorende Nota van wijzigingen zijn alle wijzigingen nader aangegeven. Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken van 7 november 2013 tot en met 19 december 2013 ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Inwonerszaken te De Steeg en in het servicecentrum aan het Ericaplein 5a te Dieren. U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPLG20-VA01. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroi/index/.
Beroep
Met ingang van 8 november 2013 tot en met 19 december 2013 kan beroep worden ingesteld door:
– een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;
– een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
– een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 20 december 2013, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een gemotiveerd verzoek om  voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van beroep en verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied’ en daaronder locatie Havikerwaard
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, locatie Havikerwaard 8A’ en de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage wordt gelegd.
Dit plan voorziet in nieuwe bouwmogelijkheden voor de ter plaatse gevestigde bedrijven Valewaard BV en IJsselbeton CV. De bouwmogelijkheden zijn in overeenstemming met de Beleidslijn Grote Rivieren c.q. in navolging daarvan de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte en het Besluit Algemene regels ruimtelijke ordening. Daarnaast wordt voorzien in een regeling voor de reeds aanwezige steiger aan de linkeroever van de IJssel.
Bovengenoemde documenten kunnen van 7 november 2013 tot en met 18 december 2013 worden ingezien bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPNL.IMRO.0275.BPLG11-ON01. Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer P. Zweers, telefoonnummer (026) 49 76 441.
Verkeersbesluit
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat de Buurtbus Spankeren Dieren na een proef van twee jaar blijft rijden. De buurtbus rijdt onder de naam Breng. Wij hebben besloten tot het plaatsen van bushaltes op de route, door plaatsing van het verkeersbord L3.
De volledige tekst van dit besluit en de lijst met de locaties van bushaltes liggen gedurende zes weken na heden ter inzage bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg en bij de servicecentra in Velp en Dieren.

Digitale bekendmaking
Vanaf 1 januari 2013 worden alle verkeersbesluiten digitaal gepubliceerd. Reden hiervoor is om ontwikkelaars van kaarten in kennis te stellen van de wijzigingen op het nationale wegennet. Hiermee is bekendmaking in de regionale kranten komen te vervallen. Vooralsnog publiceren wij de besluiten ook nog in de regionale krant. De besluiten worden in zijn geheel op 6 november 2013 digitaal gepubliceerd in de Staatscourant. Het besluit is te raadplegen op de website:
https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant.
Het verkeersbesluit staat op de site onder RHD2013-VKB-015 geregistreerd. De wettelijke bezwaartermijn start op de officiele publicatiedatum op deze site.

NB
Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit bezwaar op zaaknummer 54401 indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten: a de naam en het adres van de indiener; b de dagtekening; c een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d de gronden van het bezwaar. Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. U kunt er ook voor kiezen het beroep- en/of verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 44,00 voor minder draagkrachtige natuurlijke personen in huurtoeslagen sociale zekerheidszaken, € 160,00 voor overige natuurlijke personen en € 318,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
Wet Milieubeheer
Melding Activiteitenbesluit
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat de volgende melding is ontvangen:
Van Rensselaerweg ong. te Spankeren (Alliander): oprichten van een inrichting, zijnde twee nieuw te plaatsen aardgasdistrictstations.
Inlichtingen
Voor eventuele vragen over de melding kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, via telefoonnummer (026) 49 76 911.
Van de gemeenteraad 
Informatieavonden van 12 november 2013 vanaf 19.30 uur. 
De volgende onderwerpen worden besproken:
Deelsessie 1:
HAMERSTUKKEN : zie www.rheden.nl/bis
BESPREEKSTUKKEN: 
– vaststelling van de Nota Drank- en Horecawet 2013 en wijziging Algemene Plaatselijke verordening Rheden (APV) m.b.t. Drank- en horeca door opneming van Hoofdstuk 8a; 
– uitwerking van het alternatieve scenario van een zwemvoorziening in Velp en vergelijking met het eerder opgestelde scenario n.a.v. het raadsbesluit van 29 januari 2013.
Deelsessie 2:
HAMERSTUK: zie www.rheden.nl/bis
BESPREEKSTUKKEN:
-kennisneming van de Notitie integrale handhaving ruimte gemeente Rheden en de Naleefstrategie handhaving; 
– beschikbaarstelling uitvoeringskrediet voor het Stationsgebied Dieren en kennisneming van het referentieontwerp en bijbehorende ontwerphandleiding ruimtelijke inpassing Traverse Dieren met diverse projectonderdelen; 
-vaststelling van de aangescherpte Rhedense visie op het sociaal domein ‘Van zelfredzaamheid naar samenredzaamheid’; 
-instemming met het Transitiearrangement jeugd Regio Arnhem.
Het is mogelijk om in te spreken (max. 5 min.) n.a.v. de agendapunten. Voor gedetailleerde informatie over het inspreken, de aanvangstijden en voorstellen bij de diverse onderwerpen verzoeken wij u onze website www.rheden.nl/bis te raadplegen. De Informatieavond van 12 november 2013, Deelsessie 1 wordt uitgezonden via internet www.rheden.nl/bis.
Meer op rheden.nl
Rheden werkt verder aan plan nieuw binnenzwembad Velp
De komende periode wordt het scenario van een nieuwe overdekte zwemvoorziening in Velp uitgewerkt. Het college stelt aan de gemeenteraad voor om naast een één-bassin-variant ook de variant met meerdere bassins uit te werken. Het college is van mening dat een zwembad met twee bassins inhoudelijk beter aan de brede gemeentelijke zwembehoefte voldoet. Trefwoord: binnenzwembad
Sportverkiezing 2013 gemeente Rheden
Op 6 januari worden de winnaars van de sportverkiezingen 2013 bekend gemaakt. Doel is om sporters en teams die in 2013 een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd, of op de een of andere manier opvielen, in het zonnetje te zetten. Tot 15 november kan iedereen kandidaten aanmelden met een uitleg waarom de kandidaat genomineerd moeten worden. Trefwoord: sportverkiezing
Vrijwilligers waarderen met Vrijwilligersprijs
Op zaterdag 30 november organiseert Stichting VIVA de uitreiking van de vrijwilligersprijs voor inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal. Ook dit jaar willen de gemeenten Rheden en Rozendaal vrijwilligers waarderen voor hun vrijwillige inzet voor de lokale samenleving. Met het organiseren van de Vrijwilligersprijs op 30 november zet het Loket Vrijwillige Inzet van Stichting VIVA Rheden zoveel mogelijk vrijwilligers in het zonnetje. Trefwoord: vrijwilligersprijs
Colofon
Dit is een uitgave van de gemeente Rheden, Hoofdstraat 3, De Steeg; Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg; T (026) 49 76 911; mail: [email protected]; website: www.rheden.nl; twitter: @gemeenterheden
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen