TONK: nieuwe regeling voor huishoudens in financiële nood

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Inwoners die door corona een groot deel van hun inkomen zijn kwijtgeraakt, kunnen eenmalig een tegemoetkoming krijgen.

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is voor inwoners bij wie het door terugval van het inkomen moeilijk is om de huur of hypotheek te betalen. De TONK is vanaf nu aan te vragen.

De regeling

Als gevolg van de economische crisis die door corona is ontstaan, zijn veel huishoudens (een deel van) het inkomen verloren. Ondertussen lopen vaste woonlasten zoals huur of hypotheek gewoon door. Om inwoners te ondersteunen is de TONK-bijdrage. De bijdrage is een eenmalig een bedrag van € 750,- of € 1.250,-. De regeling is landelijk, maar de uitvoering wordt gedaan door de gemeente.

Meer middelen beschikbaar

Op 15 maart 2021 maakte de Rijksoverheid bekend dat gemeenten meer geld beschikbaar krijgen voor de TONK regeling. Gemeente Rheden is daar blij mee, omdat we daarmee inwoners beter kunnen helpen. Op dit moment is nog niet bekend is om hoeveel extra geld het gaat, daarom blijft de regeling op dit moment zoals hij is. Zodra ze meer weten, kijken ze hoe dit extra geld (met terugwerkende kracht) terecht komt bij de inwoners/ondernemers die recht hebben op de TONK.

TONK aanvragen

De voorwaarden voor de regeling en de regeling aanvragen kan via de website van de gemeente www.rheden.nl/tonk. De regeling is aan te vragen tot en met 31 juli 2021.

Geldzorgen
Het plotseling wegvallen van inkomsten leidt vaak tot geldzorgen. De TONK-regeling is een steuntje in de rug, maar neemt misschien niet alle zorgen weg. Heeft u geldzorgen? Vindt u het moeilijk om overzicht op uw financiële situatie te houden in deze tijden? Stapelen rekeningen zich op? Of krijgt u aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan op tijd hulp aan. Meer informatie over de regelingen en het aanvragen vindt u hier: www.rheden.nl/ondersteuning.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen