Wielrenners opgelet, veiligheid voorop

Foto: Marie-Claire Willenborg

INGEZONDEN – Het mooie weer van de afgelopen dagen nodigt uit om, juist nu, erop uit te trekken in de prachtige omgeving van de Posbank. Heel begrijpelijk, wie wil dat niet?

Het is dan ook druk in dit mooie gebied en dat eist zo zijn tol. Nee, het gaat dit keer niet over besmettingsgevaar van het virus. Ik heb het over wielrenners, die zich regelmatig nog in grote zwermen ophouden en die met grote snelheid, levensgevaarlijk door dit landschap razen. Afgezien van het feit dat dit mijns inziens niets te maken heeft met genieten van het landschap, moet ik even iets van het hart.

Als je als wielrenner op een afstand van zo’n 40-50 meter achter twee fietsende 10-jarige kinderen fietst, hoe is het mogelijk dat er dan een aanrijding met deze onschuldige kinderen plaatsvindt? Helaas, het is wel gebeurd. Vanuit de verte roepen “aan de kant” en met hoge snelheid blijven razen is in mijn ogen een gewonnen race in de rechtszaal: risico aansprakelijk. Immers sinds 1906 zijn we al verplicht een fietsbel te hebben op de fiets, wat voor fiets dit ook is. Je riskeert gewoon een boete. En hoe zit dat ook weer met achterop komend verkeer?

Dus bij deze de dringende oproep aan wielrenners: ga niet op pad zonder fietsbel en pas je snelheid aan in deze drukke tijd, waarin de ziekenhuizen al overvol zitten. En denk aan onze kinderen.

Ingezonden door: Marie-Claire Willenborg

Noot van de redactie: Rheden.nieuws.nl geeft bewoners, voor- en tegenstanders, van een probleem/visie de gelegenheid een ingezonden brief te sturen om ruimte- en aandacht te krijgen van een breed publiek. Zij nemen hierbij zelf geen standpunt in.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen