Schoolontbijt met de burgemeester

Foto:

DE STEEG / RHEDEN – Van 5 tot 8 november is het de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Een week lang wordt op scholen van ontbijten een feestje gemaakt in het hele land, om aandacht te vragen voor het feit dat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Leerlingen van de Rheder Enkschool uit Rheden ontbijten donderdag op het gemeentehuis, met de burgemeester.

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In de gemeente Rheden zijn 22 leerlingen van de groepen 5 en 6 van de Rheder Enkschool uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis samen met burgemeester P.M. van Wingerden-Boers. Het Burgemeestersontbijt vindt in meer dan 200 andere Nederlandse gemeenten plaats.
 
De kinderen nemen een compleet ontbijt voor de burgemeester en henzelf mee. Dat bestaat uit o.a. vers brood en bolletjes, allerhande beleg, melk, sinaasappelsap en placemats. De burgemeester zorgt voor een gedekte tafel in het gemeentehuis.  In het gemeentehuis eten ze dat gezamenlijk op en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze samen het goede voorbeeld en laten ze het plezier en belang van een dagelijks ontbijt zien.
War Child
Burgemeester Van Wingerden-Boers ‘betaalt’ voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen met een donatie aan War Child, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. 
natschoolontbijt-start
Start Het Nationaal Schoolontbijt
Nationaal Schoolontbijt
Op 4 november is in Beeld en Geluid op het Hilversumse Mediapark de 11e editie van Het Nationaal Schoolontbijt gestart. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum en Marco Borsato gaven het startsein. Marco Borsato is ambassadeur van War Child, dit jaar naast Bake for Life het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.schoolontbijt.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen