Aktie Vakantietas, voor een leuke, gevulde zomervakantie

Foto: DIANA Rheden Rozendaal

RHEDEN/ROZENDAAL – Het Diaconaal Netwerk Armoedebestrijding (DIANA) start een nieuwe actie in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Na de succesvolle Aktie Kersttas, waarbij rond de feestdagen tassen met levensmiddelen worden uitgereikt, start nu de actie Vakantietas.

Hierbij worden kleurrijke tassen samengesteld voor basisschoolkinderen uit bijstandsgezinnen waar geen geld is om in de vakantie leuke dingen te gaan doen.
Deze actie was al gepland voor de zomervakantie van 2020 maar kon toen niet worden georganiseerd door alle beperkingen rond het Coronavirus.

De zomervakantie is voor de meeste kinderen een mooie tijd, de meeste kinderen gaan wel een paar weken weg van huis op vakantie.
Maar voor bijna 800 kinderen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal is de zomer geen fijne tijd, zij kunnen niet op vakantie omdat hun ouders daar geen geld voor hebben.

Hun vriendjes en vriendinnetjes vertellen enthousiast waar ze in de vakantie naar toe gaan en wat ze daar allemaal gaan doen, terwijl deze kinderen thuisblijven en zich daar moeten vermaken. Zij hebben in de zomervakantie weinig om naar uit te kijken.

Daar willen de elf kerken binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal, gebundeld in DIANA, iets aan doen. Het netwerk gaat deze zomer vakantietassen uitdelen aan basisschoolkinderen uit bijstandsgezinnen waar geen geld is.om leuke dingen te gaan doen in de vakantie.

Vele kleurrijke rugzakjes worden op de laatste vrijdag vóór de zomervakantie uitgereikt. In de rugzakjes kunnen allerlei dingen worden gestopt, te denken valt aan gratis toegangskaartjes voor dierentuin (als dat weer mogelijk is) en zwembad, tegoedbon voor een boek, gratis speelgoed, wat snoepgoed en wat drinken. Sommige kinderen hebben begeleiding nodig bij een dagje uit, maar ook daar is aan gedacht. Per gezin kan 1 begeleider gratis mee naar dierentuin en zwembad.

Natuurlijk zit er een prijskaartje aan zo’n Vakantietas, DIANA heeft uitgerekend dat dit ongeveer € 55,- per tas zal zijn. Binnen de kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal wordt één of meerdere keren gecollecteerd voor de Vakantietas. Daarnaast kunnen mensen een tas ‘sponsoren’. Ook is een aantal fondsen aangeschreven.
Er waren in eerste instantie ook plannen voor een concert, een maaltijd of dergelijke maar door de beperkingen rond het Coronavirus is dat voorlopig niet uit te voeren.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

Om 800 tassen te vullen is natuurlijk behoorlijk wat geld nodig. Iedereen die een tas wil sponsoren of een bijdrage wil leveren kan voor informatie contact opnemen met Jan Broekhuisen via [email protected] of telefonisch 06-227 887 03.

Ouders van basisschoolkinderen in bijstandsgezinnen binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal krijgen in april bij hun maandspecificatie een aanmeldbrief toegestuurd. Alléén via deze aanmeldbrief kunnen zij hun kind(eren) aanmelden en aangeven of er één begeleider per gezin meegaat naar dierentuin of zwembad.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen