Keukenhof Lisse zoekt uitbreiding in Dieren

Foto: Domeinhof te Dieren

DIEREN – De Covid-19 maatregelen hebben desastreuze gevolgen gehad voor veel toeristische bedrijven in Nederland. Zo ook voor Keukenhof; voor het tweede jaar op rij worden geen bezoekers toegelaten om de circa 7 miljoen bloeiende bollen te mogen aanschouwen.

Een grote verliespost voor de vele honderden bollenkwekers in het westen van Nederland. Daarom is er voor het voorjaarsseizoen 2022 gezocht naar verbreding om de grote bezoekersstroom te verspreiden. Wellicht brengt dit enig soelaas?!

Zo is de directie bij Domein Hof te Dieren, wijngaard uitgekomen. Een wijngaard in het Oosten van het land die ook te maken kreeg met de maatregelen van de Nederlandse overheid. In de jaren voor corona kregen zij jaarlijks circa 35.000 bezoekers op de wijngaard; afgelopen jaar werd dat geminimaliseerd tot een schamele tienduizend. Een samenwerking lijkt dus een kans om de bezoekersstroom weer opgang te helpen!

Daarom zijn in december jongstleden enkele proefvelden met bollen op de wijngaard aangeplant: tulpen, narcissen en andere bloeiende bollen. En, naar het nu al blijkt, met groot succes. De Veluwse löss is ideaal voor bollen, ze groeien en bloeien voortreffelijk. Daarom wordt er vanaf het eerste begin van het tweede kwartaal 2021, door de medewerkers van Keukenhof, gemonitord hoe de groei en bloei zich ontwikkelt.

Keukenhof heeft ook gekeken naar plekken in de Achterhoek. Dicht bij Duitsland voor de vele Duitse bezoekers van de bollenvelden. Tevens is er daardoor ook even gedacht aan een nieuwe Gelders-Duitse naam voor deze locatie: Kökenhof. Gelukkig is er gekozen voor “Keukenhof te Dieren”!

Youp en Riet Cretier wachten in spanning af. Wordt het dependance van Keukenhof mogelijk, of blijft “Keukenhof te Dieren” toch gewoon “Domein Hof te Dieren, wijngaard?

Voor aanvullende informatie kunt u tot eind maart 2021 alleen terecht bij:
Domein Hof te Dieren, wijngaard, Youp Cretier per e-mail: [email protected]

Vanaf begin april 2021 volgt een wekelijkse update met ruimere contact-informatie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden