“Poeti, Poeti, Poetie” herkenbaar in leuke voorstelling

DIEREN – In één van de zalen van “De OASE” speelde maandagmiddag 4 november 2013 de theatervoorstelling “Poeti, Poeti, Poetie”. De middag werd speciaal voor ouderen georganiseerd door VIVA Rheden.

De voorstelling van het Arnhemse Colline Producties wordt gespeeld door actrice en zangeres Soraya Wunnink, met technische ondersteuning van Gert van Til. Zij treden met de voorstelling op in verzorgingstehuizen en centra van dagopvang voor ouderen. “Poetie, Poeti, Poeti” handelt over een moeder en haar peuter, over opvoeding toen en nu. Wunnink speelt de rollen om beurten, de ene keer als peuter en dan weer als moeder. Tussen de speelbeurten door zingt zij samen met het publiek enkele oude, bekende liedjes zoals “mama” van Heintje. Alle liedjes hebben “moeder” als thema.
utojk13qqp5kxo3gmseh3h0xl
Wunnink speelde goed maandagmiddag. Zo vertolkte zij ook de rol van peuter. Dat was heel herkenbaar. De peuter  vertelde over haar moeder en diens moeder. Zij schaamde zich voor hun gedrag. “Poetie, Poetie, Poetie” , zo deed zij haar moeder  en gootmoeder na. Herkent u het ? De taal van de volwassene richting peuter. Die vindt het echter helemaal niets!
l38gga5w7l5zy98e6jxhbx5t4
De moeder had het alom bekende, lijvige boekwerk van opvoedingsgoeroe Dr.Spock in z’n geheel gelezen en ging het geleerde in praktijk brengen. Volop herkenning. Zo gaf zij een drietal voorbeelden van het gedrag van haar peuter, en sprak zelfs over “peuterpuberteit”.
vwiui3mne3y2f4gm2xis55nhr
De opvoedingsbijbel van Dr. Spock
Na deze rollen gespeeld te hebben, was er interactie met het publiek. Aan aanwezigen werd gevraagd of zij kinderen hadden, hoe zij deze hadden opgevoed en over welke opvoeding zij zelf hadden gehad. Tot slot ontvingen van Til en Wunnink een attentie uit handen van VIVA Rheden medewerkster Claudia Bosscher.
a09zpc849ajkojnruocffflv4
De voorstelling duurde niet zo heel lang, zo’n 40 tot 45 minuten. Niet te lang of te kort, maar juist voor de oudere lang genoeg om de aandacht erbij te houden. Zaterdag 9 november 2013 a.s. speelt men deze voorstelling voor de laatste keer en wel in het Arnhemse Bruishuis om 14:30 uur. De toegang is gratis.
th2h0hymnnc76g1z1tj76u600
Interactie met het publiek, interview over de opvoeding
Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
article
16534
DIEREN – In één van de zalen van “De OASE” speelde maandagmiddag 4 november 2013
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/16534/poeti-poeti-poetie-herkenbaar-in-leuke-voorstelling/
2013-11-04T22:18:04+00:00
Nieuws