Online ouderavond over opvoeden in de digitale wereld

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

REGIO – De coronacrisis maakt het nog eens extra duidelijk: mediaopvoeding is belangrijker dan ooit geworden. Smartphones en tablets zijn onmisbaar voor kinderen, maar wat ze er precies mee doen is voor veel ouders onzichtbaar.

Je wilt je kind laten profiteren van de vele voordelen van de digitale wereld, en tegelijkertijd wil je ze beschermen tegen de risico’s. Kinderen kunnen wel wat ondersteuning van hun ouders gebruiken om inzicht te krijgen in hun online gedrag of dat van anderen. Waar moet je als ouder op letten?

Op maandagavond 10 mei en dinsdagavond 11 mei geven mediacoaches van de Bibliotheek Veluwezoom informatie en tips over verantwoord schermgebruik, risico’s en veiligheid, actuele cijfers en voorbeelden. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

De avond richt zich op ouders en leerkrachten van kinderen van 7 t/m 12 jaar, die meer inzicht willen krijgen in hoe ze hen kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van gezonde mediagewoontes. Deelname is gratis.

Meld je aan via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je dan een link en instructies om te kunnen deelnemen aan deze  online ouderavond.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden