Woningbouw Imboslaan Dieren lijkt mogelijk

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Woningbouw in het bos aan de Imboslaan in Dieren lijkt mogelijk nu de inspraakreacties over de bouwplannen zijn verwerkt. Bewoners hebben grote zorgen over de natuurwaarden in het gebied en een fietspad door het gebied, maar staan positief tegenover de komst van nieuwe woningen. Ze zijn bereid mee te denken over een goede invulling van het bouwplan.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden vraagt de gemeenteraad daarom groen licht te geven voor het bouwen van deze 35 woningen in het bosgebied.

In totaal hebben circa 40 omwonenden meegewerkt aan het door het wijkplatform DiNO uitgebrachte buurtadvies.

De reacties vanuit de buurt geven het college van burgemeester en wethouders van Rheden voldoende beeld van het draagvlak voor de plannen. Om de bewoners tegemoet te komen stelt het college aangescherpte voorwaarden voor waaraan het bouwplan moet voldoen, onder andere dat de natuurwaarden beter worden beschermd.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Woningbouw Imboslaan Dieren lijkt mogelijk

Schetsen van plannen

Als de gemeenteraad op 29 juni instemt met deze voorwaarden, kan vervolgens aan Klaassen/BPD gevraagd worden om een schetsplan op te stellen. Doel is om dat plan in het najaar van 2021 te presenteren. Belangstellenden krijgen dan de mogelijkheid daarop te reageren. Daarna kan het schetsplan opgesteld worden dat de basis zal zijn voor het op te stellen bestemmingsplan. De procedure daarvoor zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2022 starten.

Bouwen met aandacht voor ecologische waarden

In de gemeente Rheden is een grote behoefte aan woningen. De Imboslaan is één van de weinige plekken in de gemeente Rheden waar het nog mogelijk is om woningen te bouwen. Het is voor de gemeente dan ook belangrijk om dit soort mogelijkheden te benutten. De bewoners zien deze noodzaak ook en willen dat hun kinderen en de jongeren uit de gemeente Rheden een woonplek kunnen krijgen, nu en in de toekomst.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Woningbouw Imboslaan Dieren lijkt mogelijk

Wel adviseren de omwonenden uitdrukkelijk om aandacht te besteden aan de natuurwaarden van het bosgebied. De gemeente Rheden is er van overtuigd dat het mogelijk is om binnen de wettelijke kaders woningen op deze locatie te bouwen. Door het advies van de buurt is de gemeente zich wel nog meer bewust van de waarden van dit gebied en staat een zorgvuldige inpassing van de woningbouw hoog op de agenda.

Ronald Haverkamp, wethouder gebiedsontwikkeling:

Er is enorm veel tijd en energie gestoken in het buurtadvies. Dat waardeer ik enorm en toont de enorme betrokkenheid van de bewoners bij de omgeving waarin zij wonen. Naast de zorgen over het stadsbosje zien de bewoners ook de noodzaak om woningen te bouwen. Ik ben blij dat we kunnen bouwen voor jongeren én senioren. Het uitgangspunt om op deze locatie 35 woningen te bouwen, waarvan 10 sociale huurwoningen, blijft overeind staan.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen