Plusbus Rheden/Rozendaal heeft eerste rit er weer op zitten

RHEDEN/ROZENDAAL – Maandag 7 juni gaat de Plusbus Rheden/Rozendaal, na een lange periode van stilstand vanwege corona, weer rijden. Passagier Raymond van Vliet werd door de chauffeur van de Plusbus bij zijn woning in Dieren opgehaald en om 8.45 uur voor de deur van Zorgboerderij De Munnikenhof aan de Brinkweg 30A in Rheden afgezet.

Gea Hofstede verwelkomde de eerste passagier van de Plusbus Raymond van Vliet toen hij aan kwam bij de zorgboerderij. Hij gaf aan blij te zijn, weer vervoerd te kunnen worden door de vertrouwde chauffeur(s) van de Plusbus en weer aan de slag te kunnen bij Bennie op de zorgboerderij. Gea Hofstede was ook verheugd dat we weer naar een beetje normaal, terug te kunnen keren in deze coronatijd, en alles weer terug naar het normale keert. Dat geeft ook weer beter structuur aan cliënten hier op de zorgboerderij.

“Ook voor de mensen van Plusbus geeft dit weer zekerheid en kan het vervoer weer langzaam terug keren naar het oude niveau,” aldus Gea Hofstede.

De Plusbus is bestemd voor mensen die niet of moeilijk in staat zijn om met het openbaar vervoer te reizen. De cliënten worden van deur tot deur vervoerd, dus bij hun woning opgehaald en naar de plek van bestemming gebracht en vice versa. Voor corona deed de Plusbus 200 tot 250 ritten per week. Sommige passagiers gebruikten de Plusbus dagelijks voor vervoer naar het werk en terug. Anderen deden incidenteel een beroep op de Plusbus voor familiebezoek of een afspraak bij het ziekenhuis of andere hulpverlener.

De Plusbus heeft de ritten twee keer moeten opschorten vanwege de lockdowns in verband met corona. Tijdens de eerste lockdown van half maart tot half juni 2020 was het niet mogelijk om met de Plusbus te reizen en van 1 november 2020 tot 6 juni (de tweede lockdown) lagen de ritten ook grotendeels stil. “We hebben vanaf februari dit jaar wel ‘prikritten’ gedaan. Een aantal van onze vrijwillige chauffeurs vervoerde cliënten naar de vaccinatielocaties op Papendal en in Zevenaar”.

De busjes zijn volgens coördinator Kees Baars inmiddels ‘coronaproof’. Er wordt maar één cliënt per rit vervoerd, er is een plastic afscheiding tussen chauffeur en passagier en er zijn ontsmettingsmiddelen voor handen. Bij Plusbus werken 35 chauffeurs, allen vrijwilligers, en vijf mensen die de ritten plannen. De cliënten betalen dezelfde prijs als voor een rit met het openbaar vervoer.

Klik op de bovenste  foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden