Ome Joop’s Tour kiest voor Plan B

Foto: Ome Joop's Tour

REGIO – Gedwongen door de coronabeperkingen die nog altijd van kracht zijn, is Ome Joop’s Tour gedwongen om ook dit jaar te kiezen voor een alternatieve versie van de wielerronde.

Van maandag 26 juli tot en met vrijdag 30 juli worden daarom vijf supervette dagtochten georganiseerd.

Vanuit de Koepelgevangenis in Arnhem worden vijf dagtochten georganiseerd. Die tochten voeren onder andere naar de stoomtrein in Dieren en naar evenementenlocatie Watergoed in Valburg. Iedere dag wordt een andere route gefietst met onderweg leuke activiteiten en verrassingen. Zo krijgen we toch een beetje het ouderwetse ’ome Joop’s Tour-gevoel’.

Aan het eind van de dag komen we weer terug bij De Koepel en gaat iedereen met een volle buik weer naar huis, en komt de volgende dag weer terug voor de volgende dagtocht.

Ook dit jaar heeft de organisatie het aantal deelnemers helaas moeten beperken tot 72 dus wees er snel bij als je mee wilt fietsen want VOL = VOL. De inschrijving is inmiddels geopend via de website: www.omejoopstour.nl.

Deelnemers worden ingedeeld in een wielerploeg die bestaat uit zes deelnemers. Iedere deelnemer krijgt een sponsorshirt en gaat vijf dagen lang op fietsavontuur.

De deelname aan de alternatieve versie van Ome Joop’s Tour van dit jaar is geheel gratis. De inschrijving is geopend voor kinderen tussen negen en twaalf jaar.
De ’Tourdokter’ van Ome Joop’s Tour laat weten dat hij goed zal letten op de naleving van het coronaprotocol.

Plan B

Het aantal coronabesmettingen daalt hard en het aantal vaccinaties stijgt snel. Maar vanwege de beperkingen rondom corona zijn grote evenementen nog altijd niet toegestaan. Ome Joop’s Tour is met deelnemers, volgers, organisatie en vrijwilligers te groot om te organiseren volgens de richtlijnen van het RIVM.
De organisatie van Ome Joop’s Tour hield hier al rekening mee. Zodoende dat er voldoende tijd was om Plan B uit te werken en toch een alternatieve wielerronde te kunnen organiseren.

Over Ome Joop

Ome Joops Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De wielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later genoemd is. Ome Joops Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten en de financiële steun vanuit verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.omejoopstour.nl.

Jubileumboek

Speciaal voor het 70 jarig bestaan van Ome Joop’s Tour is er een jubileumboekje uitgebracht. Een boek over een aloud uniek Arnhems jaarlijks terugkerend evenement. Voor vele kinderen al die jaren van bijzonder grote betekenis geweest. Kinderen die veelal opgroeiden onder moeilijke omstandigheden en gedurende de Tour weer even tien dagen kind mochten zijn. Wil je Ome Joop’s Tour steunen bestel dan dit boekje voor € 19,99 via de website.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden