Historisch pand de Wiardi Hoeve wordt luxe Zorgrésidence in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

Velp krijgt er aan de Ringallee 37a een bijzonder luxe zorginstelling bij; de Wiardi Hoeve. Dit gemeentelijk monument in Velp kent een rijke geschiedenis. Het pand werd rond 1900 gebouwd als koetshuis bij een manage, en gaat eind 2021 een nieuwe bestemming krijgen.

Na bijna twee jaar leeg en in de verkoop te hebben gestaan, is er een projectontwikkelaar gevonden die het bijzondere pand heeft gekocht en het tot een exclusieve en kleinschalige zorgrésidence gaat verbouwen. Initiatiefneemsters Esther Kempenaar en Linda Lesscher zijn zeer enthousiast. De Wiardi Hoeve is een veilige en prachtige omgeving voor mensen die willen wonen met zorg zoals thuis. Eigen regie, wensen en behoeften van bewoners staan naast kwaliteit van leven centraal.

Wet Langdurige Zorg

Om te kunnen wonen op de Wiardi Hoeve is er een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Dit betekent dat de mensen die er wonen een permanente zorgvraag hebben zoals bijvoorbeeld geheugenproblemen of dementie. Maar ook zeker mensen met somatische (lichamelijke) problemen na bijvoorbeeld een herseninfarct zijn welkom. Wat de Wiardi Hoeve nog extra bijzonder maakt is het feit dat er ook echtparen mogen wonen. Het is schrijnend te zien dat mensen die soms al heel lang getrouwd zijn door ziekte en opname uit elkaar gehaald worden. De Wiardi Hoeve heeft voor hen 4 appartementen beschikbaar. Ook het meenemen van een huisdier is, in overleg, mogelijk. Famke het ‘hofhondje’ zal ook regelmatig aanwezig zijn. Zij kan bewoners in de gezamenlijke ruimtes en tuin gezelschap houden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Famke de huishond

In juli 2021 wordt er gestart met de verbouwing van het historische gebouw aan de Ringallee. Deze zal volgens planning ongeveer 20 weken duren. De Wiardi Hoeve zal rond 1 december 2021 officieel geopend worden.

Er worden exclusieve, authentieke en sfeervolle woonruimtes gerealiseerd: zes éénpersoons appartementen en vier tweepersoons appartementen. Alle appartementen hebben een eigen toilet en badkamer. Er komt een grote gezamenlijke leefruimte waar bewoners samen kunnen eten/drinken en ontspannen. De garage wordt omgebouwd tot studio ten behoeve van het verlenen van palliatief/terminale zorg. Dit vrijstaande appartement krijgt een hospice functie. Mensen van buiten de Wiardi Hoeve die niet thuis kunnen of willen sterven hebben de mogelijkheid gebruik te maken van deze bijzondere en serene locatie.  De studio heeft een bovenverdieping met eigen toilet waar familie of dierbaren kunnen blijven slapen. Vanzelfsprekend kan er gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten die de Wiardi Hoeve biedt.

Expertise om deze specifieke zorg te kunnen leveren is 24 uur per dag aanwezig.

Bijzonder concept

“De Wiardi Hoeve onderscheidt zich van andere zorginstellingen door de nadruk op welzijn en kwaliteit van leven. Wij geven dit vorm door onze 10 klantbeloften. Een kok, verse gevarieerde producten en gebruik van de nieuwste technologie zorgen eveneens voor een exclusieve en veilige woonomgeving.” vertelt initiatiefneemster Esther Kempenaar. “Ook bijzonder is de vrijstaande studio voor palliatief/terminale zorg waar mensen in hun laatste levensfase 24 uur per dag kunnen doorbrengen met diegenen die hen het meest dierbaar zijn”, voegt mede-initiatiefneemster Linda Lesscher hieraan toe. “ Uiteraard kunnen bewoners van de Wiardi Hoeve tot aan het eind van hun leven bij ons blijven wonen”

Voeg leven toe aan de dagen, geen dagen aan het leven

Esther en Linda werken volgens de 10 klantbeloften van ‘Kwaliteit@’ een erkende kwaliteitsmethodiek en een nadere uitwerking van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Het is belangrijk dat mensen zich thuis voelen in de Wiardi Hoeve. Mensen voeren nog steeds regie over hun eigen leven.  “In overleg is alles mogelijk”, vertelt Esther Kempenaar. “Dagjes uit, het vervullen van een specifieke wens en zelfs op vakantie gaan is bespreekbaar. Wij doen er alles aan om dit voor onze bewoners te regelen vanuit de Zorgrésidence.” De beide dames benadrukken dat gewoonten en geneugten van bewoners van de Wiardi Hoeve belangrijk zijn . “Wij willen onze mensen graag verwennen en hen een hapje en een drankje kunnen aanbieden als zij daar zin hebben. Dit mag een sapje zijn, maar ook een glaasje wijn of port behoort tot de mogelijkheden”, aldus Linda Lesscher.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wiardi Hoeve

Lokaal

De Wiardi Hoeve gaat werken met een eigen kok, pedicure, kapster en schoonheidsspecialiste. Daarnaast worden er passende (cultuurgerichte) activiteiten aangeboden en zal er vervoer aanwezig zijn om te kunnen genieten van al het moois dat Velp en omgeving te bieden heeft. Bewoners kunnen ook buiten genieten en rond lopen in de prachtig aangelegde tuin met diverse terrassen. Familie is altijd welkom, mocht er de wens zijn om te blijven eten is dat altijd mogelijk in overleg. Mochten er specifieke wensen zijn omtrent de maaltijd kunt u dat aangeven aan de kok. Deze zal met lokaal ingekochte dagverse groenten, fruit, brood en vlees/vis producten een lekkere en gevarieerde maaltijd verzorgen. Overige voorzieningen in de Wiardi Hoeve zijn een lift en laadpalen voor elektrische auto’s.

Esther Kempenaar en Linda Lesscher

Op de Wiardi Hoeve is 24 uur per dag gekwalificeerd personeel aanwezig. De Zorgrésidence werkt samen met huisartsen, specialist ouderengeneeskunde. Bewoners uit Velp en omgeving kunnen hun vertrouwde huisarts behouden. Ook wanneer bewoners uit een andere regio komen is het mogelijk zich in te schrijven bij één van de Velpse huisartsen. Linda en Esther zijn zelf zijn ook aanwezig (en werken mee) op de Wiardi Hoeve, beiden zijn gediplomeerd en hebben ervaring in de uitvoering van zorg. Daarnaast is Esther Kempenaar casemanager dementie en Linda Lesscher regiomanager zorg. De initiatiefneemsters vinden het erg belangrijk een goede band te ontwikkelen met de bewoners en hun familie.

De interesselijst

Mensen die graag in de Wiardi Hoeve willen wonen, kunnen zich nu al aanmelden voor de interesselijst via de website: https://wiardihoeve.nl. De Wiardi Hoeve is een particuliere setting. Dit wil zeggen dat de huur door bewoners zelf betaald wordt. De zorggelden komen uit de indicatie. Esther Kempenaar kan als casemanager zonodig helpen met het aanvragen van een indicatie uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

De enthousiaste en betrokken initiatiefneemsters zijn altijd bereikbaar voor eventuele vragen en komen graag bij u thuis om extra informatie te verstrekken.

Ontwikkelingen rondom de Zorgrésidence zijn te volgens via de Facebookpagina en website www.wiardihoeve.nl. Zorgrésidence de Wiardi Hoeve, Ringallee 37a, 6881 MX Velp. https://wiardihoeve.nl/contact/, [email protected].

Logo Wiardi Hoeve

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen