Het Thomassen Mannenkoor is gestopt

concert 3 januari 2020
Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op 11 juni 2021 is het bestaan van Het Thomassen Mannenkoor opgeheven.

“De laatste vijf jaar hebben we diverse acties ondernomen om vooral jonge mannen proberen enthousiast te maken om te zingen in ons koor. Dit is niet gelukt.”

Een gegeven is, als er geen opvulling komt van jongeren en oudere zangers vallen door diverse oorzaken weg, dan wordt de vereniging kleiner. Het Thomassen Mannenkoor verloor de laatste vijf jaar 40 procent van haar leden. En dit niet verdeeld over de vier zangstemmen, zodat de koorbalans waar het Thomassen Mannenkoor zo bekend om stond, in onbalans geraakte.

Het schuiven van zangers naar een ander zangstem heeft niet geleid tot een betere c.q. goede koorbalans. Het bestuur en leden betreuren de te nemen stap om het koor te ontbinden, maar zij zagen geen andere mogelijkheid meer.

Het Thomassen Mannenkoor dankt al haar trouwe leden, haar begunstigers, haar donateurs, haar trouwe toehoorders, waaronder de verzorging en verpleeghuizen, de vier dirigenten waaronder onze ere-dirigent Piet Cnossen die van ons koor een koor van formaat hebben gemaakt.

“De ‘Dorpskerk’ onze thuishaven voor de vele mooie concerten en gastvrijheid, het ‘Dorpshuis’ voor de geboden repetitieruimte en gastvrijheid. Het is geen van kwestie van geld, maar van gebrek aan menselijke kracht. We hebben de laatste jaren gehoopt op een wonder, een Rhedens wonder; maar ……helaas.”

Namens Voorzitter TMK Rheden, Louis Schennink

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden