Valentijn Jeukendrup (12) uit Velp wint Britten Celloconcours 2021

Foto: Marco Slot

VELP – De twaalfjarige cellist Valentijn Jeukendrup uit Velp heeft het Britten Celloconcours 2021 gewonnen. Met werken van Bach, Haydn en Squire won hij de Eerste Prijs in Categorie I, 10 t/m 12 jaar.

De prijs bestaat uit een solo-optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest en een masterclass van de Russische topcelliste Anastasia Kobekina. De jury prees Valentijns volwassen en integere spel, en de flair en virtuositeit waarmee hij zijn prachtige programma ten gehore bracht.

Vanaf september studeert Valentijn aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht. Het komend seizoen zal hij te horen zijn op diverse concerten in de regio.

Het Britten Concours voor jonge muzikanten van 10 t/m 18 jaar vindt jaarlijks plaats in Zwolle, afwisselend voor cello, altviool, viool en contrabas.

Het hele celloconcours nog eens terugkijken? Zie onderstaande film:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen