Voorlichting over corona bij de corona-informatiebus in Velp

Foto: Official U.S. Navy Imagery on Foter.com / CC BY

VELP – GGD Gelderland-Midden rijdt met een corona-informatiebus door Velp. Dat doen ze om inwoners goed te informeren en te helpen bij hun besluit over vaccineren.

Betrouwbare corona-informatie makkelijk en snel

Met de corona-informatiebussen gaat de GGD naar wijken waarvan ze weten dat daar de vaccinatiebereidheid lager ligt. Inwoners van die wijken kunnen langskomen bij de bus met hun vragen over het belang van vaccineren, testen én de hygiënemaatregelen. Als je wilt en je bent aan de beurt, dan maken ze zelfs meteen een vaccinatieafspraak voor je.

Lage drempel, hoge vaccinatiegraad

Met dit initiatief zorgen we voor een nog hogere vaccinatiegraad: “De vaccinatiebereidheid in Nederland en ook in onze regio is met gemiddeld 85% gelukkig al heel goed”, zegt Henk Bril, directeur GGD Gelderland-Midden. “Maar als we ook de komende winter echt coronavrij willen blijven, dan is een hoge vaccinatiegraad onder alle inwoners belangrijk. Vandaar dat we er nu alles aan doen om mensen over de streep te trekken.”

De GGD corona-informatiebus staat elke week op vaste tijden en plekken. De informatiebus in Velp:

  • Maandag van 14.00 – 17.00 uur bij het winkelcentrum op de hoek van het Churchillplein en de Reigerstraat in Velp-Zuid
  • Dinsdag van 14.00 – 17.00 uur bij de school en het buurthuis aan de Heeckerenstraat 201 in Velp
  • Donderdag van 14.00 – 16.00 uur bij het winkelcentrum op de hoek van het Churchillplein en de Reigerstraat in Velp-Zuid

GGD-bus ook in jouw wijk?

Inwoners in jouw wijk goed informeren en helpen bij hun besluit over vaccineren? De GGD professionals komen graag bij je langs met de corona-informatiebus. Mail dan naar [email protected]

Bron: GGD Gelderland-Midden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen