Ome Joop’s Tour gaat door van 26 tot en met 30 juli

Foto: Ome Joop’s Tour

REGIO – Het was nog even spannend, maar Ome Joop’s Tour gaat door. Dankzij kordaat handelen van de gemeente Arnhem en de samenwerkers van Ome Joop’s Tour kunnen we weer fietsen deze zomer.

Door de coronabeperkingen die nog altijd van kracht zijn, is Ome Joop’s Tour gedwongen om ook dit jaar te kiezen voor een alternatieve versie van de wielerronde.

Van maandag 26 juli tot en met vrijdag 30 juli worden daarom vijf dagtochten georganiseerd, af te sluiten met een bezoek aan de Efteling.

Vijf dagtochten: uitvalsbasis de Koepelgevangenis

  • Dag 1: Er wordt weerbaarheidstraining gegeven door het team van voormalig wereldkampioen kickboksen Krista Vleming. Er wordt ook een bezoek gebracht aan Gelredome, waar de kinderen worden onthaald door Vito, de mascotte van Vitesse.
  • Dag 2: We fietsen een dag naar Watergoed Valburg voor watersport en spel. Daar wordt ook een letterlijk spetterende zeskamp gehouden.
  • Dag 3: Onder leiding van de Politie Sportvereniging wordt een bezoek gebracht aan het Airborne museum in Oosterbeek en worden bloemen gelegd op de begraafplaats.
  • Dag 4: Steen schilderen die de kinderen zullen gaan neerleggen bij het monument van het vergeten kind. Een heuse Mountainbike clinic met een fiets behendigheid training.  Bezoek aan het Arnhems Oorlogsmuseum.
  • Dag 5: Als hoogtepunt van de vijf dagen staan ’s ochtends de bussen klaar om hele dag naar de Efteling te gaan.

Terug bij De Koepel

Aan het eind van iedere dag komen we weer terug bij De Koepel. Friet, pizza een barbecue: iedereen met een volle buik weer naar huis en komt de volgende dag weer terug voor de volgende dagtocht.
Hoewel een tiendaagse fietstocht niet tot de mogelijkheden behoort, krijgen we op deze manier toch een beetje het ouderwetse Ome Joop’s Tour-gevoel.

Aantal deelnemers

Ook dit jaar heeft de organisatie het aantal deelnemers helaas moeten beperken tot 72. Dus wees er snel bij als je mee wilt fietsen want VOL = VOL. De inschrijving is inmiddels geopend via de website: www.omejoopstour.nl en er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. De inschrijving is geopend voor kinderen tussen negen en twaalf jaar.

Deelname gratis

Deelnemers worden ingedeeld in een wielerploeg die bestaat uit zes deelnemers. Iedere deelnemer krijgt een sponsorshirt en gaat vijf dagen lang op fietsavontuur. De Tourdokter van Ome Joop’s Tour laat weten dat hij goed zal letten op de naleving van het coronaprotocol.
De deelname aan de alternatieve versie van Ome Joop’s Tour van dit jaar is geheel gratis. Ome Joops Tour is immers jarig en bestaat meer dan 70 jaar. En wie jarig is trakteert.

Over Ome Joop’s Tour

Ome Joop’s Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De wielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later genoemd is. Ome Joop’s Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten en de financiële steun vanuit verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen.

Meer informatie via https://www.omejoopstour.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden