Veel verhalen in Erfgoedcafé Laag Soeren

LAAG SOEREN – In één van de zalen van de HCR De Harmonie in Laag Soeren vond op zaterdag 26 oktober 2013 het vijfde Erfgoedcafé plaats. Tijdens deze bijeenkomst kwamen er ook mensen die zelf niet echt een verhaal hadden, maar wel iemand kenden die zijn of haar verhaal zou willen doen.

Ook dat is bruikbare informatie en de mensen van het Erfgoed nemen contact op met deze personen. Veel info en materiaal kwam er. Zo bracht er ook iemand letterlijk zijn verhalen mee. Hij had ooit allerlei verhalen uitgeschreven en bewaard. Deze werden ter beschikking gesteld van het Erfgoed. Fijn dat deze verhalen bewaard zijn voor het nageslacht. Eén van de bezoekers ging zelfs terug naar huis om een naam en adres op te halen van iemand waarvan hij dacht dat deze waardevolle informatie zou hebben.
pnmmdau7bkriumz9oi86976za
“Angstaanjagende momenten!”
Ook zijn er contacten gelegd met Soerenaren die zich aan het verdiepen zijn in hun dorpshistorie. (Rheden Nieuws gaat hier ook aandacht aan besteden). Onder de aanwezigen bevonden zich ook  wethouder Ron König en George Diepenmaat, die in de loop van volgend najaar het boek over het Erfgoed hoopt te kunnen samenstellen. Filmer Peter Schmitz zette het door Marieke Soetebier gespeelde verhaal : “De Onzalige Bossen” op film. 
mkdg993w4v74z16a2lclswrwe
Henk Hoogeveen in actie   
Een dubbele rol in dit verhaal was weggelegd voor Henk Hoogeveen, medewerker bij de gemeente Rheden. Omdat Marieke Soetebier tijdens dit weekend nog meer activiteiten had en daardoor op doorreis was, bracht zij kinderen mee die, net zoals zij, gekleed gingen als in vroeger tijden. Men kijkt terug op een waardevolle bijeenkomst, met zoals gezegd, veel materiaal en informatie.
aqszagnajd6azss31pz7sre5p
Gezelschap Marieke Soetebier
Denkt u nu: ik had ook graag mijn verhaal gedaan, maar u heeft er spijt van dat u niet naar het erfgoedcafé in uw dorp bent geweest, u krijgt nog twee kansen! Binnenkort in Velp en Rheden (dorpshuis). Woont u niet in een van de genoemde dorpen, geen nood! U bent van harte welkom uw verhaal te komen doen! Tijdens eerdere edities van de bijeenkomsten kwamen er ook inwoners van uit andere dorpen. Zoals vandaag iemand uit Velp die langskwam, Erfgoed Rheden ziet U graag komen en is benieuwd naar uw verhaal ! 
Klik HIER voor overige data van het Erfgoedcafé
Foto boven (header): v.l.n.r. verhalenvangster Maud van Braam, Soerenaar Dhr. Kool en Marjolein Sanderman ( Erfgoed Rheden )
Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
v8ezzcrkbyzrw1poicx193nr6
Boeken en films zijn te bekijken
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen