Rheden steunt bijdrage voormalig zwembad Beekhuizen

DE STEEG / VELP – De Rhedense gemeenteraad heeft dinsdagavond 29 oktober groen licht gegeven voor een nieuwe financiële bijdrage in het project Zwembad Beekhuizen te Velp. De bijdrage van € 50.000 is afkomstig uit terugontvangen budget vanuit de Stadsregio. Met de bouw wordt nu snel begonnen.

In de plannen wordt de huidige bebouwing op het terrein van voormalig zwembad Beekhuizen verbouwd tot zes sociale huurwoningen en een vrijstaande of dubbele woning. De toekomstige bewoners verplichten zich tot het meewerken aan de ontwikkeling en onderhoud van natuur in de voormalige zwembad bassins. Het terrein wordt deels openbaar toegankelijk, in de toekomst moet er ook een uitkijktoren verrijzen. Er wordt al jaren gewerkt aan de plannen en de gemeente heeft al meerdere bijdragen gedaan, maar steeds bleken er financiële tekorten op te treden. In de laatste plannen, waarin flink is gesneden in de bouwkosten en de ambitie om energie neutrale woningen te bouwen, maakt de nu toegezegde bijdrage het plaatje rond en kan er gebouwd worden. 
Snel aan de slag
De toekomstige bewoners waren aanwezig in de raadszaal tijdens het debat en zijn blij met de steun van de raad. “Met alleen de VVD en CDA tegen, spraken alle partijen zich uit voor het plan, hierdoor voelen we ons zeer gesteund. We gaan snel aan de slag met het realiseren van de woningen”, aldus een woordvoerder van de toekomstige bewoners. De betrokken partijen in het project gaven in een eerder stadium al aan dat wanneer de plannen gesteund zouden worden, er direct begonnen kan worden met realisatie van de plannen.
hwj5cucbfw3k2fgslux72uol3
(en foto boven) Impressie voormalig zwembad Beekhuizen (foto’s: Rheden Nieuws)
Beter besteedt
De VVD en CDA waren zowel in het College als in de raad tegen het voorstel. Wethouder Haverkamp gaf, namens VVD en CDA in het college, aan in intentie niet tegen de plannen te zijn, maar wel tegen de nieuwe bijdrage: “Wij denken dat dit geld beter besteed had kunnen worden”. De fractie van het CDA vond dat van de oorspronkelijke plannen weinig meer over is: “De woningen zouden in de eigen energievoorziening voorzien en een deel van het terrein zou open worden gesteld, we zien daar niet veel van terug”. 
Uniek
Overigens gaf de wethouder aan achter de beslissing van de raad te staan, wat er ook gestemd zou worden. De overige partijen stemden voor het raadsvoorstel. Enkelen moesten ‘over de drempel worden geholpen’ (Gemeentebelangen en Groep Pieper-Rook), anderen spraken onvoorwaardelijk vertrouwen uit (PvdA, SP, D66, CU en Groen Links). Het was de toekomstig zwembadbewoners verder om het even: “Eind mei 2014 zijn we klaar. Dan kunnen we laten zien hoe dit unieke samengaan tussen wonen en zorg voor de omgeving gaat werken. Dit is uniek in Nederland”. 
vhx1b4j15xuz9inrwk444oryg
Bewoners en deelnemers project maken tijdens bescheiden feestje de laatste afspraken “morgen beginnen we” (foto: Project Zwembad Beekhuizen/ML)

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen