Bekendmakingen gemeente Rheden

Jaargang 15 | nr. 44 | 30 oktober 2013

Omgevingsvergunning
Ingediende aanvragen omgevingsvergunning 
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend, dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen (tussen haakjes is vermeld de datum van ontvangst):
– Parkstraat 1-b, 6881 JA Velp: strijdig gebruik/afwijken van de regels van het bestemmingsplan (uitvoeren van sportactiviteiten) / (18-10-2013).
– Arnhemsestraatweg 62, 6991 JG Rheden: brandveilig in gebruik nemen van Sandton Hotel de Roskam (18-10-2013).
– Semmelweisstraat 1, 6951 CS Dieren: aanbrengen spandoek in aluminium buizenframe t.b.v. verkoop project (17-10-2013).
– Van der Duyn van Maasdamstraat 88, 6951 DV Dieren: plaatsen (legaliseren) van een woonwagen (18-10-2013).
– Wilhelminaweg 15-a, 6951 BM Dieren: aanbrengen van reclame op een gevel van een kantoor (17-10-2013).
Tegen deze aanvragen staan geen rechtsmiddelen open. U kunt wel informatie over de aanvragen krijgen of deze inzien. Indien u een aanvraag wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911.
Zienswijzen
Een uitzondering op het vorenstaande is de volgende aanvraag. Hiertegen kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen i.v.m. planologisch strijdig gebruik:
– Parkweg 19, 6994 CM De Steeg: houden van een eenmalig evenement ‘Het ontzet van de Veluwezoom 1813’ op landgoed Rhederoord (15-10-2013).
U kunt deze aanvraag en de concept-beschikking inzien van 31 oktober tot en met 13 november 2013 (twee weken) bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u de stukken wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar.
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere voorbereidingsprocedure)
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:
Week 43
– Bosweg 1-b, 6881 KH Velp: handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan (planologisch strijdig gebruik).
– Brinkerhaege 15, 6881 WZ Velp: plaatsen van een dakopbouw op een woning.
– Zaalboslaan 5, 6881 RD Velp: plaatsen van een dakopbouw op een woning.
– Landgoed Middachten 3, 6994 JC De Steeg: vervangen van een toiletgroep en het realiseren van een doorbraak naar de Oranjerie, en planologisch strijdig gebruik.
– Parkweg 19, 6994 CM De Steeg: kappen van meerdere na-oorlogse bomen en twee historische bomen, renoveren van historische paden met halfverharding, reguleren van hemelwaterstromen en het plaatsen van 14-18 keien op het voorplein en drie semi-ondergrondse afvalcontainers bij de Jachthut (Landgoed Rhederoord).
– Geitenbergweg te Dieren: kappen van 28 moeraseiken en 2 acacia’s (met herplantplicht van 25 moeraseiken).
– Zimmermanhof 10, 6952 HT Dieren: realiseren van een in-/uitrit.
Ter inzage en bezwaar
De genoemde besluiten kunnen worden ingezien bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u een besluit wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911. Indien u een belanghebbende bent en het met een besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van de besluiten aan de betreffende aanvrager(s), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg (bij de afdeling Inwonerszaken kunt u informeren naar de exacte datum van bekendmaking). Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. U kunt er ook voor kiezen het verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 160,00 voor natuurlijke personen en € 318,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure)
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning hebben verleend:
Week 43
– Groenestraat (bij 78) te Rheden en Callunaplein (nabij 72) te Dieren: plaatsen van twee tijdelijke informatieunits en planologisch strijdig gebruik.
Ter inzage en beroep
De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 31 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u de stukken wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911. Indien u een belanghebbende bent en het met een besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, binnen zes weken in beroep gaan bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Beroep kan worden aangetekend door (a) belanghebbenden die eerder zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking, (b) belanghebbenden die willen ageren tegen eventuele wijzigingen die ten opzichte van de ontwerpbeschikking in het definitieve besluit zijn aangebracht en (c) belanghebbenden die kunnen aantonen dat het hen niet kan worden verweten dat zij eerder geen zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Door het indienen van een beroepschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt er ook voor kiezen het beroep- en/of verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 160,00 voor natuurlijke personen en € 318,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
Wet Milieubeheer
Meldingen Activiteitenbesluit
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat de volgende meldingen zijn ontvangen:
– Beukenweg 10, 6881 CL Velp: oprichten van de inrichting Groenhorst Velp.
– Bovenallee 3 en 5, 6881 AJ Velp: verplaatsen van de propaantank binnen de inrichting Scouting Markesteengroep, om te voldoen aan de afstandseisen.
Inlichtingen
Voor eventuele vragen over de meldingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, via telefoonnummer (026) 49 76 911. 
Ontwerpbestemmingsplan Dieren-Noord, locatie Harderwijkerweg nabij 220 te Dieren
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Dieren-Noord, locatie Harderwijkerweg nabij 220 te Dieren’ en de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage is gelegd. Het verzoek is gedaan om de bouw van tien woningen (4 twee-onder-een-kap woningen en 6 patiowoningen) mogelijk te maken. De voorgestelde nieuwbouw past niet binnen het geldende bestemmingsplan.
Het ontwerpbestemmingsplan kan van donderdag 31 oktober 2013 tot en met woensdag 11 december 2013 worden ingezien bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg en in het servicecentrum aan het Ericaplein 5A te Dieren. U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPDN12-ON01. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op
https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/.
Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer P. Zweers, telefoonnummer (026) 49 76 441.
Ontwerpbeschikking hogere waarde Wet geluidhinder
Ten behoeve van dit bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders van Rheden een ontwerpbeschikking hogere waarde Wet geluidhinder voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting opgesteld. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid voor de bouw van 10 woningen. De locatie ligt binnen de zone van wegen. Wat wegverkeerslawaai betreft streeft de Wet geluidhinder, voor geluidsgevoelige bestemmingen die liggen in de zone van de weg, naar een geluidbelasting van 48 dB. Er kan tot maximaal 63 dB een hogere waarde worden vastgesteld. Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de streefwaarde van wegverkeerslawaai wordt overschreden. In verband met deze overschrijding zijn burgemeester en wethouders voornemens om voor 4 woningen een hogere waarde vast te stellen. Deze hogere waarde gaat de waarde van 63 dB niet te boven.
Inzage van stukken
De ontwerpbeschikking ligt met de daarbij behorende stukken van 31 oktober tot en met 11 december 2013 ter inzage bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg.
Zienswijzen
Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Schriftelijk kan dat door toezending van een zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer P. Zweers, afdeling Ruimte, via telefoonnummer (026) 49 76 441. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Beroep
In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden die nu schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen tegen de ontwerpbeschikking, te zijner tijd beroep instellen tegen de definitieve beschikking. Volgens de Algemene wet bestuursrecht is een belanghebbende diegene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken.
Bekendmaking
Burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden maken bekend dat de raad van de gemeente Rheden bij besluit van 28 mei 2013, nr. 10 heeft vastgesteld de Parkeerverordening 2013. Dit besluit treedt in werking één dag na bekendmaking. 
Het besluit ligt kosteloos ter inzage bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in de hal van het gemeentehuis te De Steeg, bij het servicecentrum Velp en het servicecentrum Dieren. Eenieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van het genoemde besluit.
Van de gemeenteraad 
Raadsvergadering dinsdag 5 november 2013 vanaf 15.00 uur (met -indien nodig- uitloop naar 6 november vanaf 19.30 uur). De volgende voorstellen worden besproken:
– Voorstel tot vaststelling van de Programmabegroting 2014 inclusief Dekkingsplan (voorgestelde bezuinigingen).
– Voorstel om in te stemmen met het wijzigen van de budgetten per programma conform bijgaande Bestuursrapportage 2013 en om in te stemmen met het instellen van de egalisatiereserve bos- en natuurgebieden.
Voor de volledige agenda met bijbehorende stukken, de aanvangstijden e.d. verzoeken wij u onze website www.rheden.nl/bis te raadplegen. De agenda ligt tijdens kantooruren (09.00 – 17.00 uur) eveneens ter inzage bij de griffie, kamer 004 in het Gemeentehuis De Steeg. De vergadering wordt op 5 november (en indien nodig op 6 november) uitgezonden via internet www.rheden.nl/bis.
Meer op rheden.nl
Ook voor Rhedense werkgevers jongerenvouchers beschikbaar
Het Werkgeversservicepunt Midden Gelderland biedt aan elke werkgever in de gemeente Rheden de mogelijkheid om een jongerenvoucher te activeren. Zo proberen ze bedrijven met personele vraagstukken en vraag en aanbod van werk bij elkaar te brengen. De vouchers kunnen van 28 oktober tot en met 8 november geactiveerd worden via www.jongerenvoucher.nl. Trefwoord: jongerenvoucher
Sportverkiezing 2013 gemeente Rheden
Op 6 januari worden de winnaars van de sportverkiezingen 2013 bekend gemaakt. Doel is om sporters en teams die in 2013 een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd, of op de een of andere manier opvielen, in het zonnetje te zetten. Tot 15 november kan iedereen kandidaten aanmelden met een uitleg waarom de kandidaat genomineerd moeten worden. Trefwoord: sportverkiezing
Ik buurt mee! start in Dieren Noord met Herfstmarkt
Deze week krijgen bewoners van de wijk Dieren Noord (‘het Vogelplantsoen’) een uitnodiging in de bus om te komen buurten op de Herfstmarkt. Trefwoord: herfstmarkt
Colofon
Dit is een uitgave van de gemeente Rheden, Hoofdstraat 3, De Steeg; Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. T (026) 49 76 911; mail: [email protected]; website: www.rheden.nl; twitter: @gemeenterheden 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen