American Express in gesprek met Certares

American Express, ’s werelds bekendste financiële dienstverlener, is momenteel in gesprek met de Certares International Bank LLC  over een mogelijke samenwerking op het gebied van zakenreizen. 

American Express (AmEx) is van plan om van de zakenreizen een gezamenlijke onderneming te maken met Certares. Als deze samenwerking tot stand komt (waarschijnlijk halverwege 2014) dan zal dit resulteren in een eenmalig voordeel voor houders van een zakelijke creditcard. Er wordt gesproken over een bedrag dat kan oplopen tot één miljard Dollar wat Certares betaald om een 50% aandeel te verkrijgen. 
Eerder dit jaar kondigde American Express al verlies van banen aan, met name in de reissector. Volgens AmEx komt dit echter niet door de samenwerking, maar vooral door het feit dat consumenten steeds meer het internet gaan gebruiken voor het boeken van hun reizen. De medewerkers die wel in dienst zullen blijven bij het bedrijf,  zullen worden overgeplaatst naar een nieuwe afdeling welke geleid zal worden door senior managers met veel ervaring in de reissector.
Momenteel heeft AmEx, op het gebied van reizen, netwerken en projecten lopen in zo’n 138 landen. Hiermee levert AmEx diensten aan consumenten die samen meer dan 19 miljard aan Amerikaanse dollars in een jaar besteden. Reisvergoedingen en andere commissies zijn in 2012 met 2% gedaald ten opzichte van 2011 tot bijna 2 miljard dollar. De nieuwe samenwerking kan volgens AmEx zorgen voor grote investeringen in de reissector. Hierdoor kunnen er nieuwe en innovatieve producten en diensten worden ontwikkeld. Daarnaast kunnen er nieuwe klanten worden aangetrokken en kan er een grotere internationale groei ontstaan. Dit kan uiteindelijk weer resulteren in een grotere toegevoegde waarde voor consumenten. 
American Express zorgt er momenteel met de afdeling “AmEx Consumer Travel Business” voor dat kaarthouders en ook andere AmEx klanten regelmatig reisvoordelen en speciale diensten verkrijgen. Deze afdeling wordt echter geen onderdeel van de nieuwe samenwerking. Geruchten dat TLG (Travel Leaders Group) connecties heeft betreffende de samenwerking tussen AmEx en Certares kunnen volgens de oprichter van TLG verworpen worden. Een samenwerking tussen TLG en AmEx is namelijk zeer onwaarschijnlijk door de grote verschillen in strategievoering tussen beide bedrijven.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen