Zomerconcert Phion met Mendelssohn, Beethoven en Hummel

Foto: Phion.ClausPeterFlor

REGIO – Dirigent Claus Peter Flor en Phion vieren op 27 en 28 augustus de zomer in Enschede en Arnhem. Mendelssohns Ein Sommernachtstraum, het Trompetconcert van Hummel en Beethovens Zesde symfonie (Pastorale) geven dit zomerconcert een magische sfeer.

Romantisch, met dromerige klanken en een gloedvolle solo van trompettist Ido Jan Stalman. Een symfonisch concert vol magie. “Hij overrompelt het publiek met muziek vol van passie en intensiteit’, was het commentaar van de internationale pers over één van de optredens van Claus Peter Flor. Hij is het die Phion in dit programma vol romantiek en magie leidt.”

Feeërieke natuurwandeling

Geen mooiere toneelmuziek dan die Mendelssohn componeerde bij Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream. Zijn muziek geeft deze nachtelijke zomerse komedie vol magie, feeën en andere mythologische wezens een sprookjesachtige schittering. Net als Mendelssohn was Beethoven verknocht aan het buitenleven en kon urenlang dwalen door velden en bossen. Ook in zijn Pastorale trekt hij de muzikale wandelschoenen aan en gaat op stap door de zonovergoten natuur. Het is een klinkende versie van Vroege Vogels over glooiende heuvels, langs ruisende beekjes met kwetterende vogels, met donderend onweer en een adembenemende zonsondergang.

Romantisch trompetconcert

Hummel was eigenlijk pianovirtuoos en als zodanig vriend, maar ook geducht concurrent van zijn tijdgenoot Beethoven. Vreemd genoeg is het Trompetconcert zijn bekendste compositie geworden, geschreven voor één van de grootste trompetvirtuozen van zijn tijd. Het is een breed opgezet, gloedvol soloconcert en al helemaal in romantische stijl van de 19e eeuw, waarin ook het orkest een substantieel aandeel heeft. De solist voor dit werk komt uit eigen gelederen. Ido Jan Stalman is al bijna dertig jaar eerste trompettist van voormalig Orkest van het Oosten en nu van Phion.

Meer informatie

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten zie www.phion.nl.

Programma

Mendelssohn  Ouverture, Nocturne, Scherzo uit Ein Sommernachtstraum
Hummel        Trompetconcert
Beethoven  Symfonie 6 Pastorale

Concertgegevens

Claus Peter Flor dirigent
Ido Jan Stalman trompet
Enschede – Muziekcentrum 27.08 – 20.00 uur – € 30,-
Arnhem – Musis 28.08 – 20.00 uur – € 30,-

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen