Plan nieuw binnenzwembad Velp wordt verder uitgewerkt door gemeente Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – De komende periode wordt het scenario van een nieuwe overdekte zwemvoorziening in Velp uitgewerkt. Dat voorstel doet het college van de gemeente Rheden aan de gemeenteraad. 

Éen of meerdere bassins
Het college wil naast een  één-bassin-variant ook de variant met meerdere bassins uitwerken. Het college is van mening dat een zwembad met twee bassins inhoudelijk beter aan de brede gemeentelijke zwembehoefte voldoet.
De één-bassin-variant  is door ROCA12, Jagyba en zwemvereniging PFC aangedragen. Het is de bedoeling dat zij ook een rol gaan spelen in de exploitatie van het nieuwe zwembad. De partijen gaven afgelopen week aan het niet eens te zijn met het uitwerken van een variant met twee bassins. De gemeente gaat de drie partijen op korte termijn uitnodigen voor een vervolggesprek. 
Wethouder Ronald Haverkamp:’Ik ben ervan overtuigd dat we de verschillen van inzicht kunnen overbruggen. We zitten in een uniek traject. Het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven. Het zou zonde zijn om elkaars kennis en kunde niet te benutten.’ 
Samenwerking
Als het aan de gemeente ligt gaan het Sportbedrijf Rheden,  ROCA12, Jagyba en zwemvereniging PFC Rheden in de komende periode de samenwerking en intenties uitwerken in concrete samenwerkingsovereenkomsten.
Leerbedrijf
Hierbij hoort ook de vorming van een zogeheten ‘leerbedrijf’. Dit betekent dat  studenten van ROC A12 en vrijwilligers structureel ingezet gaan worden in het zwembad.  Als zij werkervaring kunnen opdoen in het zwembad biedt dat kansen voor hen, maar ook voor het verlagen van de exploitatielasten. 
Zekerheid over financiën
De keuze voor één of twee bassins is niet alleen een inhoudelijke keuze. Voor de gemeente is het belangrijk dat op lange termijn geen onnodige financiële risico’s ontstaan. De gemeente draagt deze risico’s volledig en betaalt de nieuwe accommodatie geheel. ‘In die zin hebben wij een andere positie dan ROCA12, Jagyba en PFC Rheden. De gemeenteraad wilde ook nadrukkelijk dat we meerdere scenario’s uitwerken. We hebben wel een gezamenlijk belang dat er een nieuw zwembad komt waarmee we ook weer lange tijd vooruit kunnen’, aldus wethouder Ronald Haverkamp. 
Investering:  € 6 miljoen 
Het nieuwe bad vergt een investering van rond de 6 miljoen euro, en opent volgens de huidige planning eind 2016 zijn deuren.  Naar verwachting staat het zwembad op 12 november op de agenda van de gemeenteraad tijdens de informatieavond. Op 26 november vindt besluitvorming plaats.  
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden