Vrijwilligerstraining ‘Omgaan met agressie’

RHEDEN/ROZENDAAL – Het Loket Vrijwillige Inzet van VIVA Rheden verzorgt in samenwerking met Volare deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers. Op de donderdagavonden 7 en 14 november is er in mfc de Oase aan het Ericaplein 1 te Dieren een training ‘Omgaan met agressie’.

Deze twee trainingsavonden zijn uitermate geschikt is voor vrijwilligers uit jongerenorganisaties en van  sportverenigingen. Natuurlijk zijn ook andere vrijwilligers welkom die veel contacten hebben met  klanten, bezoekers en andere deelnemende burgers.  
Contact kan soms spannend zijn, vooral als de vrijwilliger te maken krijgt met vervelend, intimiderend of agressief gedrag van kinderen of volwassenen. In deze training leert de vrijwilliger hoe het beste mensen hierop aan te spreken en welke gesprekstechnieken ingezet kunnen worden om mensen tot bedaren te brengen en hoe de vrijwilliger paal en perk kan stellen aan intimiderend gedrag.
Tevens komt de vraag aan bod: hoe om te gaan met spanning die het werk soms met zich mee brengt en hoe samen met collega’s gezorgd kan worden voor een leuke en veilige werkomgeving. De deelnemers krijgen alle ruimte om praktijksituaties in te brengen en op de tweede avond is een acteur aanwezig om mee te oefenen.
 
Deelname is gratis, er is plek voor maximaal vijftien personen. Tijd:  19.00 – 22.00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 november  via het mailadres van het Loket Vrijwillige Inzet:  [email protected]  of tel.nr.:  06 – 446 00 868.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen