Fototentoonstelling ‘Terug naar huis’ in Rhederhof

Foto: Jikke Göbel

RHEDEN – De fototentoonstelling ‘Terug naar huis’ van fotograaf Jikke Göbel uit De Steeg hangt tot 25 november in de ontvangsthal van Zorgcentrum Rhederhof en is gratis en zonder afspraak te bezoeken.

Göbel fotografeerde zeventigplussers uit Rheden en omgeving tijdens een uitstapje ‘terug-naar-een-vroeger-thuis’. De uitjes gingen soms naar een geboortehuis, maar het kon ook naar een boerderij zijn, een landgoed, een school, het Afrikamuseum of het voetbalstadion van De Graafschap.
De fototentoonstelling en het bijbehorende boek geven een krachtig beeld van de generatie die de oorlog nog nét heeft meegemaakt.

Dicky van Mourik - Jikke Göbel

Bijschrift: Piet van Mourik, voormalig kruidenier uit Velp, is nog altijd fan. Zijn vrouw Dicky groeide op in Rheden en ging voor haar uitstapje terug naar de villa ‘met de groene steentjes’ aan de Zutphensestraatweg.

Adres Rhederhof: Worth Rhedenseweg 45, 6991 DV Rheden.

Het project Terug naar huis is financieel mogelijk gemaakt door: het Oranjefonds, Provincie Gelderland, gemeente Rheden, Stichting Rhederhof Beheer, Voordekunst en Cultuurbedrijf RIQQ.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen